Σάββατο 1 Μαΐου 2010

1η ΜΑΗ 121 ΒΗΜΑΤΑ ΠΙΣΩ

 1886  ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Το εργατικό κίνημα ενωμένο αγωνίστηκε και κατάφερε να κατακτήσει
-8 ώρες δουλειά
-8 ώρες ξεκούραση
-8 ώρες ύπνο






2010  ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

αγώνας για δουλειά και επιβίωση.
-χωρίς ξεκούραση
-χωρίς ύπνο...
121 χρόνια πίσω, στην βαρβαρότητα του εργασιακού μεσαίωνα.

Και βέβαια για την κατάσταση ευθύνες δεν έχει η εργατιά, οι εργαζόμενοι γενικά.
Η συνδικαλιστική ηγεσία όμως, ή κομματική ηγεσία των συνδικάτων έχει τεράστιες ευθύνες και για τη μη ενότητα των εργαζομένων και για το γεγονός οτι το πολιτικό σύστημα παρά την κρίση του, καταφέρνει να ξεπερνάει τις όποιες αντιστάσεις των εργαζομένων και να επιβάλλει αντεργατικά και αντιλαΐκά μέτρα..

Δυστυχώς καταφέραμε, την ιστορία και το μεγαλείο των αγώνων της προγονικής μας εργατιάς, να την κάνουμε αντι για ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ, σε ΅μουσειοεπετείους΅με Ταρατατζούμ, με σχισμένα επαναστατικά συνθήματα χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο..
Μετατρέψαμε το κίνημα απο επιθετικό όχι σε αμυντικό αλλά αμυντικό σε αποσύνθεση.

Ας μην επικαλεστούν οι ηγεσίες των συνδικάτων την ηρωϊκή ιστορία της εργατικής τάξης τούτη την Πρωτομαγιά, προσπαθώντας ο καθένας χωριστά  να την ΅οικειοποιηθεί΅, θά ήταν η καλύτερη τιμή στους ήρωες αγωνιστές της εργατιάς..
Και πιο μεγάλη τιμή θάταν να μιλήσουμε όλοι για το παρών και το μέλλον του συνδικαλιστικού,  μαζικού, λαϊκού κινήματος, για την ΕΝΟΤΗΤΑ των εργαζομένων και του λαού.
Αν δεν έχουμε να πούμε γι¨αυτό, ας καταθέσουμε επετειακά το στεφάνι ή το λουλούδι, σεμνά και διακριτικά..και ας πάμε στα σπίτια μας, να μας δούμε από την τηλεόραση.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: