Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

ΑΙΔΩΣ.. ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟΙ Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΠΟΙΜΝΙΟΥ..

"Έκ των κοινών επιμελειών απαλλάτου μη πλουσιότερος αλλ' ανδοξότερος"
            ( από τη διαχείριση των κοινών να φεύγεις όχι πλουσιότερος αλλά ενδοξότερος)

Άμα τη καταθέσει του φορολογικού νομοσχεδίου, οι "άγιοι ημών πατέρες της εκκλησίας"  αναδυόμενοι εκ τηλεοπτικών παραθύρων, ραδιοφωνικούς σταθμούς και απο άμβωνος, εκήρυξαν "ιερόν πόλεμον" δια την φορολόγισην της εκκλησίας..
-"Δεν αντέχομεν, δεν αντέχομεν αναφώνησε ο κ. Άνθιμος και προτάσοντας "ρομφαία" ετέθη επικεφαλής του αγώνος δια την "ιεράν περιουσίαν" της εκκλησίας..

-Σέβομαι απόλυτα την πίστη όλων των ανθρώπων σε οτιδήποτε, δεν σέβομαι και δεν εκτιμώ καθόλου όλους αυτούς και τα μέσα που μετέρχονται για να εκμαιεύσουν αυτήν την πίστη.
Αλλά για ποιά ακριβώς περιουσία της εκκλησίας μιλούν οι "άγιοι πατέρες" που δεν θέλουν να φορολογηθεί;
Απο που απέκτησε αυτή την περιουσία η εκκλησία; Η εκκλησιαστική περιουσία "αποκτήθηκε" απο το λαό και στο λαό πρέπει να αποδοθεί.. Αν εννοούν οι "σεβασμιότατοι" την περιουσία που αποκτήθηκε απο την εμπορευματοποίηση της πίστης και της θρησκείας, των "εκκλησιαστικών" off-sore εταιρειών, τότε όχι μόνο πρέπει να φορολογηθούν αλλά και με τον ψηλότερο συντελεστή.
Δεν θέλω να μπώ στο μεγάλο ζήτημα της εκκλησιαστικής περιουσίας που μόνο ο διαχωρισμός κράτους- εκκλησίας θα λύσει, θέλω όμως με αφορμή το γεγονός της έστω και αυτής της φορολόγισης να πω μερικά πράματα ως πολίτης και ως ποιμνίο.. επι το λαϊκότερον...
Ο Χριστός περπάτησε τα λίγα χρόνια που έζησε, με μιά χλαμύδα και ένα ζευγάρι σανδάλια και πορεύτηκε μέσα και μαζί με απλούς ανθρώπους..
Οι μητροπολίτες που κουβαλάνε τα "ιερά άμφια" με "χρυσό και σμύρνα" και παρουσιάζονται στις λειτουργίες ως "αυτοκράτορες", τι ακριβώς συμβολίζουν; 
Και το κόστος των "ιερών αμφίων", από 5-10.000 ευρώ. Τόσα, για να φάει και να ντυθεί ένας άπορος άνθρωπος για όλο το χρόνο!!
Κι ο μισθός, απο τον κρατικό κορβανά 3-4000 ευρώ επι 85 μητροπολίτες. Γιατί μισθός στους μητροπολίτες; Υποχρεώσεις δεν έχουν, παιδιά δεν έχουν, στέγη και τροφή τους παρέχει η μητρόπολη, τότε τι τους χρειάζεται ο μισθός; Και στο κάτω-κάτω λειτούργημα λένε οτι κάνουν, όχι επάγγελμα..
Αν προσθέσουμε και τους 10.000 κληρικούς συν αρχιερείς, πρωτοσύγγελους με τους μισθούς πάλι απο τον κρατικό κορβανά συν τα "τυχερά" μαύρα, απο τρισάγια, ευχέλαια, διαβάσματα, αγιασμούς και διάφορες άλλες "χορηγίες" τότε τα πράματα δεν είναι τόσο απλά και "άγια" όπως θέλουν να τα παρουσιάζουν οι μητροπολίτες και κληρικοί.
Μήπως οι ψάλτες στα αναλόγια ψέλνουν γιατί τους συνεπαίρνουν οι ψαλμοί του δαβίδ; έξτρα εισόδημα βγάζουν, μαύρα φυσικά, απο 300-500 ευρώ μηνιαίως.
Θα μου πείς οι παπάδες και οι ψάλτες είναι η αιτία του κακού; Όχι βέβαια αλλά απ' τα μικρά, βγαίνουν τα μεγάλα και γίνονται σκάνδαλα..
Αν προσθέσουμε και τα μεγάλα σκάνδαλα της εκκλησίας που είναι και διαχρονικά τότε μπαίνει άμεσα και επιτακτικά ο διαχωρισμός κράτους -εκκλησίας και η απόδοση της αμύθητης περιουσίας της εκκλησίας, που είναι 10 πλάσια απο τα ποσά που ψάχνει η κυβέρνηση να "δανειστεί", στο κράτος...
Ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης πριν απο μερικούς μήνες δημόσια είπε ότι το πρόβλημα λύνεται αν 4 εκατ. Έλληνες βάλουν απο 1000 ευρώ, να τα 40 δις που ψάχνουμε!!
Και ' γώ λέω νά ή εκκλησία και οι μητροπολίτες, να καταθέσουν τους μισθούς τους, τα επιδόματα και μέρος της περιουσίας της εκκλησίας και να καλύψουν τα 40 δις, επιτελώντας κοινωνικό έργο!!
Αλλιώς σεβασμιότατοι, σεμνά και ταπεινά συμβάλλετε στην σωτηρίαν του έθνους με πίστην και αφοσίωσιν στο λόγο και το έργο του Ιησού Χριστού ημών.....



Δεν υπάρχουν σχόλια: