Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

ΔΙΑΦΘΟΡΑ..ΣΤΑΘΕΡΗ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Άναυδος, αυτές τις μέρες παρακολουθώ τις εξαγγελίες, τα διαγγέλματα και όλα τα συναφή, με τα "έκτακτα μέτρα".. δια την σωτηρίαν της πατρίδος και μούρχονται στο νου, όλες οι "βαρυσήμαντες" διακηρύξεις του κ. Πρωθυπουργού περί διαφάνειας, πάταξης της διαφθοράς, περί νέου ήθους στο πολιτικό κλίμα κι άλλα τέτοια "επαναστατικά".
Σκέφτηκα: λές νάταν τόσο διαφανής η διαφάνεια και να μην την είδα; Αλλά πάλι χωρίς την διαφάνεια δεν θα μπορούσε η εξουσία σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, διακυβέρνησης να επιτελέσει τόσο διάφανο έργο, με τόση διαφαινόμενη διαφάνεια!! Πάνω στον "προβληματισμό μου" περι διαφάνειας, διαβάζω σε μιά εφημερίδα για ένα "σκανδαλάκι" σχετικά με τις χορηγίες σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις..
-"Περισσότερα απο 47 εκατ. ευρώ απο το 2005 μέχρι και σήμερα σε μή κυβερνητικές οργανώσεις, πίσω απο τις οποίες "κρύβονται" φίλοι και γνωστοί της πρώην και νύν πολιτικής εξουσίας του τόπου"...
Θα μου πείς, σιγά το ποσό και σιγά το σκάνδαλο. Εδώ μιλάμε για τα τεράστια σκάνδαλα δισεκατομμυρίων ευρώ, ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΑ, ΟΜΟΛΟΓΑ, ΧΡΗΜΑΤΗΣΤΗΡΙΑ, ΖΗΜΕΝΣ κτλ.. και συ μας λές για "ψιλικά"..
Το συγκεκριμένο "σκανδαλάκι" έχει τη σημασία του. Σκανδαλάκι, σκανδαλάκι, έτσι γίνεται η πυραμίδα και πέφτει και μας πλακώνει. Έχουν όμως και την πολιτκή τους σημασία τέτοιου είδους σκάνδαλα.
ΕΙΣΑΙ ΦΙΛΟΣ; ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ φτιάχνοντας μια Μη Κυβερνητική Οργάνωση!!
Προσφέρονταν λοιπόν εκατομμύρια ευρώ, απο τα μυστικά κονδύλια του υπουργείου εξωτερικών κάτω απο την "ετικέτα" "Διεθνής αναπτυξιακή Συνεργασία" για απίθανες φανταστικές δράσεις ανά τον κόσμο! Τα πολυμήχανα "αρπακτικά" υποτίθεται οτι δραστηριοποιούνταν από την Τζαμάϊκα μέχρι το Σουδάν και απο τα γειτονικά Βαλκάνια μέχρι την Ωκεανία!!
Διαβάζοντας κανείς τα στοιχεία και τα ποσά, ίσα που προλαβαίνει να βγάλει εισητήριο για κανένα ίδρυμα ψυχικής αποκατάστασης!
  • ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ 513.000 ΕΥΡΩ.. για.. άκουσον-άκουσον... Επιμόρφωση νομικών στο Αζερμπαϊτζάν, την Αρμενία και παράρτημα στο Ιράν. 
  • ΙΟCC.. 321.000 ΕΥΡΩ. για δράσεις στη Γεωργία και την Παλαιστίνη..
  • ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ 898.000 ΕΥΡΩ για επιστροφή προσφύγων στο Κοσσυφοπέδιο και για τους ψαράδες της Σρι Λάνκα!!!
  • ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ (2η δόση) 496.000 ΕΥΡΩ για την ανάπτυξη του τουρισμού; στη Συρία και εκπαίδευση δικαστών στη Ν. Αφρική!!!
  • ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ (3η δόση) 1.222.000 ΕΥΡΩ  για επιμόρφωση Μολδαβών δικαστών, για ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων; για προάσπιση;!!! των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στην Αμερική- ναι στην Αμερική!! στην Ευρώπη κτλ..
  • ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ  2.863.000 ΕΥΡΩ για μεταφορά τεχνογνωσίας στο Κοσσυφοπέδιο, για ψυχολογική υποστήριξη στο Πακιστάν;!!!!
Ο κατάλογος μακρύς και τα ποσά μακρύτερα, δεν χρειάζεται να αναφερθούμε αναλυτικά, καταλαβαίνουμε όλοι τι ακριβώς γίνεται. Το θέμα βέβαια πήρε τη δικαστική οδό, αλλά το ζήτημα δεν είναι αυτό, το ζήτημα είναι ή διαπλοκή και η διαφθορά που συνεχίζεται παρά τις διακηρύξεις περί διαφάνειας..
Και να φανταστεί κανείς οτι σε πραγματικά Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που αποδεδειγμένα επιτελούν Ανθρωπιστικό έργο όπως Γιατροί χωρίς σύνορα, Γιατροί του Κόσμου, Διασώστες κτλ το κράτος είναι πολύ φειδωλό σε βοήθεια...
Η ίδια και χειρότερη κατάσταση επικρατεί και εντός των τειχών.. μυστικά κονδύλια του Υπουργείου Πολιτισμού όπου εκατομμύρια ευρώ "χορηγούνται" σε απίθανους "συλλόγους" που τάχα προάγουν τον πολιτισμό.. Επίσης στους Δήμους όπου και η μεγαλύτερη σπατάλη και διαφθορά. Δεκάδες εκατομμύρια "προσφέρονται" σε εκλεκτούς τοπικούς άρχοντες απο τις τις εκάστοτε εξουσίες για "μαϊμού" εκδηλώσεις και για έργα τάχα "αναπτυξιακά" όπως π.χ τό κλάδεμα των δέντρων!!!!

Ολα αυτά τη στιγμή που ο εργαζόμενος αγωνίζεται να επιβιώσει , ο άνεργος χάνει την αξιοπρέπεια του με τα πενιχρά επιδόματα ανεργίας, ο επαγγελματίας και η μικρομεσαία επιχείρηση πτωχεύει και οι πολίτες γενικώτερα αγωνιούν για την επιβίωσή τους...
Θα περίμενε κανείς, απο την κυβέρνηση, το πρώτο πράγμα που έπρεπε να κάνει να ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ όλους τους νόμους και τα παραθυράκια που προάγουν την διαφθορά και τον χρηματισμό..
"Η διαφάνεια, η εδραίωση της ειλικρίνειας στην πολιτική είναι σπουδαίο πολιτικό καθήκον.
Ο έλεγχος της λειτουργίας των κοινωνικών θεσμών, των οργάνων εξουσίας και διοίκησης πρώτιστο καθήκον. Οχι σε διακηρύξεις αλλά σε πράξεις. Η διαφάνεια υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού, βοηθάει τη βιωσιμότητα της κοινωνίας." Λόγια του Πρωθυπουργού είναι όχι δικά μου!!
Χωρίς διαφάνεια, χωρίς την πλήρη και αντικειμενική ενημέρωση του λαού γιά όλα όσα συμβαίνουν στην κοινωνία, δεν υπάρχει προκοπή, δεν υπάρχει ανάπτυξη, δεν υπάρχει Συναίνεση του λαού στην οποιαδήποτε εξουσία που αναιρεί "άμα τη αναλήψει" της διακυβέρνησης, τις διακηρύξεις της και τον ίδιο τον εαυτό της...

Δεν υπάρχουν σχόλια: