Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

Όταν ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ανέλαβε τα καθήκοντά του, με λόγο μεστό κι ανθρώπινο, που ο ίδιος προσδιόρισε ως δημόσια Εξομολόγηση, είπε:
"Δεν έχω να καταθέσω προγραμματικές δηλώσεις, παρά μόνο προσωπικές ανησυχίες, είπε διευκρινίζοντας ότι ο λόγος του θα είναι ενωτικός και θεολογικός, κοντά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύγχρονος άνθρωπος, αλλά μακρυά από τα χωράφια της πολιτικής..
Εμείς οι διάκονοι της εκκλησίας δεν υπάρχουμε για να αντιπαραθέτουμε επιμέρους απόψεις
εναντίον άλλων απόψεων ή ιδεολογικοπολιτικές αντιλήψεις, έναντι άλλων ιδεολογιών, ούτε δικαιούμαστε να στρατευτούμε σε μία ιδεολογικοπολιτική επιλογή, διότι τότε δεν θα είμαστε
εκκλησία, αλλά μια θρησκευτική "παράταξη"..
Η εκκλησία δεν ενδιαφέρεται να αντιπαρατεθεί σε κάποιον ή κάτι.. Ο Χριστός δεν πρότεινε ιδέες που διχάζουν τους ανθρώπους. Όταν οι ιδεολογίες, οι αντιπαλότητες, τα μίση και οι έχθρες διαλύουν την ενότητα των ανθρώπων, εμείς είμαστε εκεί για να ενώνουμε τους ανθρώπους... και κάλεσε τους κληρικούς, να προσεγγίσουν τους ανθρώπους, πιστούς και μή, να βοηθήσουν τους ανθρώπους που 
έχουν ανάγκη και την πολιτεία να σταθεί αρωγός στις πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση 
των προβλημάτων του λαού"......

Λόγια σοφά και δίκαια που ταιριάζουν στο λόγο που πρέπει να έχει η εκκλησία.
Λόγια που ο αρχιεπίσκοπος τιμά με τη μέχρι τώρα στάση του, σε αντίθεση με μερίδα της εκκλησίας που  προσπαθεί  και επιμένει να παρουσιάζεται όχι μόνο ως "παράταξη" αλλά και ως μιά ομάδα ρασοφόρων που καμιά σχέση δεν έχει με τον πραγματικό λόγο του Χριστού, τρομοκρατώντας και διχάζοντας τους πιστούς και το λαό.. Αφορμή αυτή τη φορά το ζήτημα των μεταναστών..

ΟΥΑΙ ΤΟΙΣ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙΣ....
Το θέμα των μεταναστών δεν είναι θέμα "νομικό και συνταγματικό" , είναι θέμα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και έτσι πρέπει να αντιμετωπιστεί. Εδώ πρόκειται για Ανθρώπους, κατοίκους της μάνας γής. Είναι παρανοϊκοί όσοι πιστεύουν ότι θα αντλήσουν "πολιτική και θρησκευτική" υπεραξία απο ανθρώπους και ανθρώπινα δικαιώματα..
Το πιο σοβαρό πρόβλημα που προκύπτει απο τη συζήτηση για το μεταναστευτικό δεν είναι η αντίθεση μεταξύ συντηρητικών και προοδευτικών, ούτε το γεγονός ότι μερίδα της εκκλησίας "πολιτεύεται θρησκευόμενη" και μερίδα πολιτκών "θρησκεύεται πολιτεύομενη"! Αυτό θα χρειαστεί πολύ "δουλειά"για να ξεριζωθεί.
Το πρόβλημα είναι πολύ πιό σοβαρό. Και δεν είναι σχήμα λόγου ότι οι "δυνάμεις του σκότους" βρήκαν την ευκαιρία, με τα γελοία προσχήματα, περί αλλοίωσης της εθνικής υπόστασης και συνείδησης, περί άλλωσης της ελληνικής επικράτειας, περι ισοπέδωσης των πολιτιστικών και ηθικών αξιών μας, να προσπαθούν με κραυγές, με φασιστικό και ρατσιστικό κρεσέντο, να τρομοκρατήσουν την ελληνική κοινωνία. Πρωτοστάτης των φασιστικών και ρατσιστικών κραυγών ο "μέγας" ελληνάρχης-μακεδονομάχος" μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, που κάποτε πρέπει να απολογηθεί για τον βίο και την πολιτεία του αλλά και για παραποίηση
των λόγων και των έργων του Χριστού. Να ζητήσει σεμνά και ταπεινά συγγνώμη απο τους πιστούς και την κοινωνία για τις πράξεις και παραλείψεις του..
Διότι ο κ. Άνθιμος μετέτρεψε τον οίκο του θεού σε εμπορικό κέντρο διακίνησης φασιστικών ιδεών και αντιλήψεων και ιδιοποιείται τον άμβωνα της εκκλησίας για να εξαπολύει βλαβερούς λόγους ενάντια στην κοινωνία τους πολίτες και στα ανθρώπινα δικαιώματα.
Τα απαράδεκτα ΜΜΕ, θα πρέπει να καταλάβουν οτι το "εμπορικό" προϊόν που πουλάνε με σήμα τον Άνθιμο και τους συνοδοιπόρους του, δεν καταναλώνεται ούτε χωνεύεται απο τον λαό, του προκαλεί εμμετικούς σπασμούς..
Και αυτό το ΕΡΣ που σκορπάει πρόστιμα εδώ και εκεί για τάχα "προσβολές" του κοινού απο διάφορες εκπομπές θα πρέπει όχι να επιβάλλει πρόστιμο αλλά να "απαγορεύσει" την εμφάνιση αυτών των κ.κ που προσβάλλουν την αξιοπρέπεια, το ήθος και την ευαισθησία των Ελλήνων.
Η δημόσια τηλεόραση θα πρέπει επιτέλους να κόψει μαχαίρι τις απευθείας μεταδόσεις κάθε κυριακή των "διχαστικών λόγων" του κ. Άνθιμου (ΕΤ 3) και να προβάλλει κάπου-κάπου τον σοφό και δίκαιο λόγο του Αρχιεπισκόπου που εκφράζει και την συντριπτική πλειοψηφία των πιστών και του λαού..
Και το πολιτικό σύστημα, ορισμένοι πολιτικοί, που θεωρούν την εκκλησία παράταξη και την πίστη των ανθρώπων ως "λειτουργιά ψήφων" και παίζουν το παιχνίδι του "καλού και του "κακού"..
Ας "μετανοήσουν" και ας αφοσιωθούν στα καθήκοντα για τα οποία τους εξέλεξε ο ελληνικός λαός με την ψήφο του...

Οι μετανάστες, το μεταναστευτικό είναι πρόβλημα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και έτσι το αντιμετωπίζει ο λαός μας και έτσι θα το λύσει η ελληνική κοινωνία, στηριγμένη  στις ανθρώπινες αξίες στον πολιτισμό και στις παραδόσεις της..
Το θέμα της ιθαγένειας, της πολιτιγράφισης κτλ, δυό χρόνια πάνω, δυό χρόνια κάτω, οι άνθρωποι σκεπτόμενοι ως άνθρωποι θα βρούν τη λύση...



Δεν υπάρχουν σχόλια: