Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2009

Η Κ Ι Τ Ι Λ Ο Π




Άλλο προεκλογικά κι' άλλο μετεκλογικά..

 Η πράσινη ανάπτυξη, η πράσινη οικονομία, το πράσινο περιβάλλον, ο πράσινος πολίτης, γενικά όλα τα πράσινα που επαγγέλθηκε ο Πρωθυπουργός, πρίν καλά κινήσουν κτύπησαν κόκκινο.

-Έχουμε σχέδιο εμείς έλεγε, να βγάλουμε την πατρίδα απ' την οικονομική κρίση, με πάταξη της διαφθοράς, νοικοκύρεμα του κράτους, διαχωρισμό κράτους-κόμματος, θα πληρώσουν τα μεγάλα συμφέροντα, αναδιανομή του εισοδήματος κι άλλα τέτιοα δημοκρατικά..
Σήμερα ένα μήνα διακυβέρνησης λέει:
-Να σώσουμε την πατρίδα απο την χρεωκοπία, έχουμε σοβαρό οικονιμικό πρόβλημα..
-Πήγαμε στον Αλμούνια με κάτι "non paper" για τσαμπουκά στο σύμφωνο σταθερότητας της Ε.Ε αλλά μας "χαστούκησε", μας φόρτωσε και με κάτι νούμερα ΝΑ!! και μας έστειλε πίσω μεταξεταστέους..
Γι' αυτό επαναφέραμε την "τέχνη του εφικτού" και το "κόλπο" με το κόκκαλο..
"Ο έμπειρος κοτζαμπάσης, κληρονόμος της εξουσίας φροντίζει να "εξαγοράσει" τον κολίγο, πετώντας του ένα κόκκαλο απ' το ψητό, ο κολίγος δεν διακινδυνεύει την τύχη του κόκκαλου (μέρες πούναι) και κάθεται ήσυχα προσμένοντας καλύτερες μέρες.
Το κόκκαλο καλά πασπαλισμένο με κάτι "βοηθήματα" κάτι αυξησούλες για το καλό του χρόνου κι άλλα τέτιοα κοινωνικά..
Πάντως την προηγούμενη φορά οι καλύτερες μέρες άργησαν 20 χρόνια, τώρα ποιός ξέρει..
-Κατατέθηκε και ο προϋπολογισμός, μεταβατικός λέει είναι. Δηλαδή κάτι σαν το ενδιάμεσο στην μετάβαση προς τον σοσιαλισμό!!

Κι αυτή η εμμονή του Πρωθυπουργού με την διαφάνεια και την αξιοκρατία σε κάθε του ομιλία!!
Παντού διαφάνεια και αξιοκρατία, πήξαμε στη διαφάνεια, φτάνει οι εκλογές τελείωσαν....

κ. Πρωθυπουργέ οι πολίτες σας εμπιστεύθηκαν με βάση τις διακυρήξεις σας.. μπορείτε να κάνετε πράξη τις διακηρύξεις σας;
-Μπορείτε να φέρετε άμεσα στη βουλή όλους τους αντιλαϊκούς, αντεργατικούς, αντιασφαλιστικούς, αντικοινωνικούς αντιπυροσβεστικούς κτλ νόμους (δικούς σας και των άλλων) για κατάργηση;
-Μπορείτε να φέρετε άμεσα στη βουλή νόμο για την:
-Άρση του θεσμού της βουλευτικής ασυλίας, την παραδειγματική τιμωρία όσων καταχρώνται δημόσιο χρήμα και εμπλέκονται σε κάθε είδους σκάνδαλα και αποκλεισμό τους απο τον δημόσιο βίο;
-Ακόμα-ακόμα να συστήσει η βουλή μια υπερκομματική και αδιάφθορη ανεξάρτητη επιτροπή αξιολόγησης του κυβερνητικού έργου, η οποία θα αξιολογεί την εκάστοτε κυβέρνηση (τι εξήγγειλε, τι υλοποιεί) και θα ενημερώνει κάθε εξάμηνο τη βουλή και το λαό;
Δε λέω, ρεφορμάτ η πρόταση, αλλά ταιριάζει με τις τις διακηρύξεις σας περί διαφάνειας, αξιοκρατίας κτλ..
-Νόμος στη βουλή για την ανεργία..
-Προσλήψεις άμεσα σ΄ όλες τις θέσεις που σήμερα είναι κενές, στο δημόσιο, ευρύτερο δημόσιο, νοσοκομεία, υπηρεσίες αλλά και στον ιδιωτικό τομέα, σταθερή και ασφαλής εργασία..

Μπορείτε κ Πρωθυπουργέ να υλοποιήσετε τις δικές σας διακυρήξεις; Τη δύναμη σας την έδωσε ό λαός με την ψήφο του.
Αν δεν μπορείτε, πείτε το τώρα δημόσια και ανοιχτά δεν είναι ντροπή!!
Και αυτό τό "χωρίζω το κόμμα απ' το κράτος" τι εννοείτε;
Οι πολίτες αντιλαμβάνονται οτι δεν χωρίζετε το κόμμα από το κράτος. Απλά τοποθετείτε το δικό σας προσωπικό στο κόμμα σας....

Δεν υπάρχουν σχόλια: