Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2009

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2010

Οι δημοτικές εκλογές έρχονται..η στασιμότητα μένει




Η αυτοδιοίκηση, θεσμός βαθιά λαϊκός έπρεπε να ζεί "μόνη" της, πολιτικά και οικονομικά ανεξάρτητη, να δίνει όραμα και προοπτική στις τοπικές κοινωνίες
για ανάπτυξη, ποιότητα ζωής για σύγχρονες και καινοτόμες πόλεις.
Αντι γ' αυτό η τοπική αυτοδιοίκηση κατήντησε πλοκάμι του κράτους και κακέκτυπο της κεντρικής εξουσίας.
-Ο δήμος Καλαμαριάς δεν αποτελεί εξαίρεση. Η διοίκηση του δήμου απαξιώνοντας τους ίδιους τους πολίτες, παρουσιάζει τη ρηχότητα, την μονοτονία, την ανευθυνότητα στην προσέγγιση των προβλημάτων σαν πρότυπα προόδου!
Μέσα απο τέτοιου είδους λειτουργίες αναδεικνύονται "επαγγελματίες της αποβλάκωσης και της πελατειακής συναλλαγής" που βάζουν πάνω απ' όλα προσωπικές τους φιλοδοξίες και κάνουν στην "άκρη" τη δημοκρατία, το διάλογο, την διαφορετική άποψη, τον σεβασμό στον θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Η έλλειψη ιδανικών από τέτοιους ανθρώπους που συμμετέχουν στα κοινά, καταδικάζει την τοπική κοινωνία στη μιζέρια και τη στασιμότητα.

Σε ένα χρόνο απο τώρα θα γίνουν οι δημοτικές εκλογές. Στο διάστημα που πέρασε, επικράτησε και πάλι ο ξύλινος λόγος, "η χορηγία", "η διαφήμιση", η κομματική και παραταξιακή λογική.
Οι πολίτες δεν κατάφεραν να βγούν απο την εσωστρέφεια και την αδράνεια, για να δημιουργήσουν τους όρους και τις προϋποθέσεις, ώστε η κοινωνία των πολιτών να λειτουργήσει με ειλικρίνεια και προσφορά για τις ίδιες τις ανάγκες της.
Αλλά και οι περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι δεν μπόρεσαν να ξεφύγουν απο την πεπατημένη της προσωπικής προβολής και της παραταξιακής λογικής, της κομματικής έπαρσης, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα τον πολιτικό λόγο και τα πραγματικά προβλήματα της Καλαμαριάς.
Ο ΟΜΙΛΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ, απευθύνεται στην κοινωνία της Καλαμαριάς, σ' όλους τους πολίτες, με καθαρό λόγο, χωρίς φόρμες, έξω απο τη λογική των μηχανισμών και των κομματικών ορίων.
-Για τη δημιουργία ενός δημοκρατικού δημοτικού κινήματος που να εκφράζει όλους τους πολίτες στις επικείμενες δημοτικές εκλογές.
-που θα δώσει στην έννοια Πόλη-Πολίτης-Πολιτική ένα ευρύτερο όραμα για το σήμερα και το αύριο της Κλαμαριάς.

Μέσα απο το διάλογο, τις αντιθέσεις, την πολυφωνία να αναδειχθούν πολίτες που θάχουν τη θέληση, τη συλλογικότητα, την ικανότητα, τον εθελοντισμό να ασχοληθούν με τα κοινά, να διοίκησουν το δήμο μακρυά από "χρίσματα" και "κομματικά δεκανίκια"...

Δεν υπάρχουν σχόλια: