Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010

ΔΥΣΚΟΛΟΙ ΚΑΙΡΟΙ


" Όσοι έχουν την τύχη μας είς τά χέρια τους, όσοι μάς κυβερνούν, μεγάλοι και μικροί, καί ύπουργοί και βουλευταί, τόχουν σέ δόξα, τόχουν σέ τιμή, τόχουν σέ ίκανότη τό νά τούς είπής ότι έκλεψαν, ότι πρόδωσαν, ότι ήφεραν τόσα κακά είς την πατρίδα.. Είναι άξιοι άνθρωποι και τιμώνται και βραβεύονται. Όσοι είναι τίμιοι κατατρέχονται ώς άνάξιοι της κοινωνίας καί τής πολιτείας"...


                            ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ 
                                                                                                                                                                                          
Η παρακμή, η διαφθορά, ο ευτελισμός αξιών και δημοκρατίας έγινε συνήθεια και δεν συγκινεί τον πολίτη που έχει εκπαιδευτεί να αντιδρά μόνο στον εντυπωσιασμό και στην τρομοκρατία.
Επικρατεί ο ξύλινος λόγος, η παραπλάνηση και η "χορηγία". Η πολιτική ως ηθική αξία της κοινωνίας μετατράπηκε σε αξία της ιδιωφέλειας και των προσωπικών διαδρομών..
Η αδυναμία συνεργασίας, η έλλειψη αξιοκρατίας, η διασπάθηση του ομαδικού προϊόντος, η υπονόμευση της διαφορετικότητας αποτελούν πιά, εθνικά ελαττώματα..
Η εξουσία "φροντίζει" πάντα, να καταστήσει συνυπεύθυνη την κοινωνία των πολιτών, στις πράξεις και παραλήψεις της..
Φροντίζει η εξουσία έτσι ώστε ο πολίτης να μήν "ενημερώνεται" για το πώς θάταν η ζωή του χωρίς οσφυοκαμψία και κατάχρηση εξουσίας...

Οι πολίτες έχουν "εκπαιδευτεί" χρόνια τώρα στη μή "συμμετοχή". "Αποδέχονται" λίγο ή πολύ το απλανές βλέμμα των πολιτικών, την κρυψίνοια και τη μυστικοπάθεια, τις εν κρυπτώ "ουσιαστικές" διαβουλεύσεις που δεν προωθούν τις εν φανερώ "διακηρύξεις" όλων, περί ανοικτών και συμμετοχικών κοινωνιών..
Η απελπισία των πολιτών, των εργαζομένων, των ανέργων, των αγροτών, των επαγγελματιών, των μικρομεσαίων, όλων αυτών που συνθέτουν τη συντριπτική πλειοψηφία του κοινωνικού ιστού, είναι φανερή για το σήμερα και το αύριο!!
 ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ


Υπάρχει περίπτωση να προκόψει μιά κοινωνία χωρίς τη συμμετοχή των πολιτών; Φυσικά όχι. Αλλά τι σημαίνει τελικά συμμετοχή;
 Μήπως το να διαπιστώνουμε διαρκώς τα κακώς κείμενα, να φωνάζουμε "μεταξύ" μας, να κάνουμε όλοι "τους καλούς προπονητές", να μουτζώνουμε στα τηλεοπτικά παράθυρα τους τους εξουσιαστές μας και να ανακυκλώνουμε τη "διαμαρτυρία" και τη μιζέρια μας μεταξύ μας; Όχι βέβαια..
 Η εξουσία με την μη συμμετοχή μας, με την απάθειά μας, αποκτά εκ του ασφαλούς πολιτική "υπεραξία" για να διαιωνίζει το είδος της..  Χρήσιμοι και ανιδιοτελείς υπάρχουν. Είναι γύρω μας, δίπλα μας, στη δουλειά , στο δρόμο, στον καφέ, παντού. Είσαι εσύ, εγώ οι άλλοι, όλοι, ας σηκωθούμε απ' τους "καναπέδες".. 
Ο ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ λέει:

"ένα πράμα με παρακίνησε και έγραψα. Τούτην την πατρίδα την έχομεν όλοι μαζί και σοφοί κι άμαθείς και πλούσιοι και φτωχοί και πολιτικοί και στρατιωτικοί και οί πλέον μικρότεροι άνθρωποι. Όσοι αγωνιστήκαμεν, αναλόγως ο καθείς, έχομεν να ζήσωμεν έδώ. Τό λοιπόν δουλέψαμεν όλοι μαζί και να μή λέγει ούτε ο δυνατός "εγώ", ούτε ο αδύνατος.
 Ξέρετε πότε να λέγει ό καθείς "εγώ"; Όταν αγωνιστεί μόνος του και φκειάσει, ή χαλάσει, να λέγει εγώ. Όταν όμως αγωνίζονται πολλοί και φκιάνουν, τότε να λένε "εμείς".
Είμαστε εις το "εμείς" κι όχι εις το "εγώ". Και είς το έξής να μάθωμεν γνώση, αν θέλωμεν να φκιάσωμεν χωριόν, να ζήσωμεν όλοι μαζί...


Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΚΟΜΑ "ΠΟΛΙΤΕΥΕΤΑΙ"

μια στο καρφί μια στο πέταλο

Η πολιτική "υπεραξία" που απέκτησε η κυβέρνηση την προεκλογική περίοδο με τις διακυρήξεις και τις προεκλογικές υποσχέσεις, φαίνεται οτι εξαντλείται με μια συμπεριφορά μετεκλογικά,που δείχνει, αν όχι "εσκεμμένη ευμετάβλητη πολιτική τακτική, πάντως και οπωσδήποτε, αλλοσπροσάλλως πολιτική..
  "συ είπας:
-Υπόσχεσαι οτι θα μπείς στο μέγαρο μαξίμου και στα κυβερνητικά μέγαρα, με "σκούπες", "καθαριστικά"
"ιονιστές", "φίλτρα πράσινης ανάπτυξης", με ρούχα και παπούτσια καθαρά και μπαίνεις,
Με "λασπωμένα" παπούτσια και ρούχα μεσ' την σκόνη με έντονη τη μυρουδιά της ναφθαλίνης!
Και δεν φτάνει μόνο αυτή η "απροσεξία", αλλά στη βιασύνη σου χύνεις και τα μελανάκια στα χαρτοφυλάκια και άντε να βρείς άκρη, σε νομοσχέδια, διακυρήξεις, νόμους κτλ...
-Και έρχεσαι σήμερα "ολίγον" αδιάβαστος, "ολίγον" προοδευτικός, "ολίγον" συντηριτικός και τα "μάλα" αλλοπρόσαλος και θυμίζεις με την πολιτική σου το παραμύθι με τον Χότζα!!
"το παιδί και ο γαϊδαρος"... 
-Κάποτε ο Χότζας πήρε μαζί του τον γιό του και τον γαϊδαρό του
για να πάνε στο διπλανό χωριό. Τους έπιασε όμως το μεσημέρι κι ο ήλιος έκαιγε ντάλα. Ο Χότζας έβαλε το γιό του πάνω στο γαϊδαρο κι αυτός πεζός πίσω τους.. Στό δρόμο συνάντησαν μερικούς χωριάτες που, σαν είδαν το παιδί καβάλα και τον γερό-Χότζα πίσω με τα πόδια, είπαν: "Πέρασαν τα χρόνια που τα παιδιά σέβονταν τους γονείς τους. Πού να δείς στον καιρό μας, το παιδί καβάλα και να αφήνει τον γεροπατέρα να τσακίζεται στον ποδαρόδρομο!"
Το παιδί σαν άκουσε αυτά τα λόγια, ντροπιάστηκε και είπε στον πατέρα του."Πατέρα εγώ σου τα'λεγα. Έλα τώρα καβάλησε εσύ τον γαϊδαρο". Κατέβηκε το παιδί κι ανέβηκε ο Χότζας..
Αφού πήραν λόγο δρόμο, συνάντησαν άλλους χωριάτες. Οταν σίμωσαν κοντά ένας απ' αυτούς είπε: "Κρίμα που είσαι και Χότζας,
έτσι φροντίζεις το παιδί σου; Ολόκληρος μαντράχαλος καβαλίκεψες το γαϊδαρο και άφησες το παιδί μεσ' τον ιδρώτα και τη ζέστη να σέρνεται! Κρίμα και πάλι κρίμα"!!
-Ο Χότζας άκουσε τα λόγια αυτά και ντράπηκε. Σταμάτησε το γαϊδαρο και ανέβασε και το γιό του.
Τώρα, σκέφτηκε, κανένας δεν έχει να πεί τίποτα..
Σε μια στροφή όμως συνάντησαν κάτι άλλους διαβάτες, που μόλις τους είδαν άρχισαν να διαμαρτύρονται: " Στο όνομα του θεού, Χότζα αφέντη. Τι πράγματα είναι αυτά, άσπλαχνος είσαι;
Γίνεται δυο άνθρωποι καβάλα σ' αυτό το δύσμοιρο το ζώο; Ντροπή δεν έχεις, είσαι και Χότζας;"
Ο Χότζας δεν μπορούσε να κάνει κι αλλιώς. Κατέβηκε απ' τον γαϊδαρο βλαστημώντας, κατέβασε και τον γιό του και ξεκίνησαν πάλι με τα πόδια και οι τρείς..
Φτάνοντας στο χωριό είδαν πάλι κάτι περαστικούς, που μόλις τους πρόσεξαν, είπαν δυνατά: " Ολάκερος γαϊδαρος πάει ξεφόρτωτος κι αυτοί οι μπουταλάδες τον ακολουθούν με τα πόδια, μεσ' τη ζέστη και τη σκόνη"...

Ας αποφασίσει το γκουβέρνο επιτέλους, ή με τον γαϊδαρο καβάλα ή με τα πόδια... Διαβάτες θα συναντά πολύ συχνά..
Μιά στο καρφί μια στο πέταλο, δεν γίνεται...

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ή ΣΤΡΙΒΕΙΝ ΔΙΑ ΤΟΥ ΑΡΡΑΒΩΝΟΣ

Πολύ μελάνι χύνεται τελευταία περί διαλόγου, συννενόησης, ενημέρωσης, κανόνες διαλόγου κτλ..
Τελικά επικρατεί ο φθαρμένος ξύλινος λόγος και οι "κοκορομαχίες"..


"Σημασία δεν έχει ποιός βάζει το πλαίσιο του διαλόγου, σημασία έχει να έχεις την πρόνοια και την ευελιξία, να συμμετέχεις σ' ένα διάλογο, με πρωταρχικό σκοπό να πείς, δημόσια και φανερά τις θέσεις σου και να προβάλλεις τις προτάσεις σου.
Κι αν θέλεις να καταγγείλεις το "πλαίσιο" του διαλόγου κάντο μέσα από τον διάλογο..
-Δεν υπάρχει στην ουσία "στημμένος διάλογος", "προκαθορισμένη συζήτηση" για να λές εκ των προτέρων δεν πάω, δεν κουβεντιάζω..
-Μια τέτοια τακτική σου "αφαιρεί" και τη μόνη δυνατότητα που σου δίνει το σύστημα αυτής της "δημοκρατίας" που έχουμε, να κάνεις δημόσια γνωστές τις θέσεις και τις προτάσεις σου για ένα σοβαρό κοινωνικό ή εθνικό θέμα.. Σου δίνει ακόμα τη δυνατότητα να καταγείλλεις δημόσια και ανοιχτά, τον ίδιο το "διάλογο", να παραμείνεις αν "αξίζει' ή να αποχωρήσεις..
Ετσι θα κατανοήσουν οι πολίτες και τις θέσεις σου-προτάσεις και την καταγγελία σου..
Αλλιώς "στρίβειν δια του αρραβώνος" και αρχίζεις όλα εκείνα τα "επαναστατικά", Θα μας βρείτε απέναντι, είναι στημμένος ο διάλογος, θα είμαστε μπροστά στους αγώνες κτλ.. Η συμμετοχή σε οποινδήποτε διάλογο δεν αναιρεί ούτε υποστέλει τους αγώνες σου, ίσα- ίσα τους ενισχύει..
Την πολιτική σου που ενδεχωμένως είναι απέναντι σ' ένα θέμα, σ' ένα πρόβλημα, που θα την κάνεις γνωστή;
-Στό δίλεπτο τηλεοπτικό παράθυρο, στο "σόου" που θα στήσουν τα μ.μ.ε, που;
Μ' αυτή την έννοια ,της άρνησης της συμμετοχής σ' ένα διάλογο, έστω και "στημμένο" ή "προκαθορισμένο" θάπρεπε τα κόμματα της αντιπολίτευσης και όλα τα κινήματα να μη "συμμετέχουν"
ούτε στις εθνικές εκλογές, ούτε σε πολιτικές διεργασίες, γιατί όλες αυτές οι διαδικασίες γίνονται με "προκαθορισμένο" και στημμένο τρόπο που εφαρμόζει η "δημοκρατία" μας και το πολιτικό σύστημα..
Η Βουλή π.χ είναι όργανο που λειτουργεί με "προκαθορισμένο" πλαίσιο, στα πλαίσια του συστήματος.

Η Βουλή νομοθετεί, προτείνει, ψηφίζει, έχει και τις διάφορες κοινοβουλευτικές επιτροπές όπου γίνεται συζήτηση για διάφορα θέματα..
Γιατί εκεί " συμμετέχουμε"; Δεν είναι "προκαθορισμένος" ο διάλογος που γίνεται για τα διάφορα ζητήματα; Γιατί "θέλουμε" να συμμετέχουμε στη βουλή, να προτείνουμε, να προβάλλουμε θέσεις και απόψεις, σε στενά (κοινοβουλευτικά) όρια και δεν συμμετέχουμε σ' έναν δημόσιο διάλογο;
Τι "δικαιολογούμε" εκεί; Μήπως το "επάγγελμά" μας, μήπως τους "μισθούς" και τις "αποζημιώσεις" των βουλευτών ή μήπως την Κρατική Επιχορήγηση των κομμάτων;
Θεμιτά είναι όλα αυτά στό πολιτικό σύστημα και στη δημοκρατία που ζούμε..

Το ζητούμενο είναι να ξεκαθαρίσουμε έξω και πέρα από "μικροπολιτικές αντιλήψεις και μεθόδους" που συμμετέχουμε και που δεν συμμετέχουμε.
-Όσο μεγαλύτερη, οργανωμένη, με προτάσεις, συμμετοχή έχεις σ' έναν δημόσιο διάλογο
τόσο μεγαλύτερο πρόβλημα δημιουργείς σ' αυτόν που "στήνει" και "προκαθορίζει" έναν διάλογο, μια συζήτηση.
Και επιπρόσθετα έχεις τη δυνατότητα να ενημερώσεις είτε "συμμετέχοντας" είτε 'καταγγέλοντας" την πλειοψηφία των πολιτών..
Έτσι δεν ακολουθείς και το ρητό της άρχουσας τάξης, "η αμαρτία εν κρυπτώ είναι αρετή"...



-Μαζικός, ανοιχτός, δημοκρατικός διάλογος.
-Διακαναλική και ραδιοφωνική μετάδοση για
όλα τα θέματα που αφορούν την κοινωνία και τα εθνικά μας θέματα..

Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010

ΜΑΣΚΑΡΑΔΕΣ





Το Υπουργικό Συμβούλιο μεταμφιεσμένο για τις μέρες της Αποκριάς "σατυρίζει" τον εαυτό του
 Άντε τώρα εσύ να τους γνωρίσεις έτσι που μασκαρεύτηκαν! Που να καταλάβεις ποιός είναι ο Ραγκούσης, ποιά η Μπατζελή , ποιός ο Πεταλωτής και ποιός ο Παπακωνσταντίνου!!
Αμ δε, που θα τους γνωρίσεις! Εδώ τρόμαξες να τους ξεχωρίσεις απο την προεκλογική στη μετεκλογική περίοδο και θα τους γνωρίσεις τώρα μασκαρεμένους!
Και ξεχάστε τα σατυρικά παραδοσιακά δρώμενα τις μέρες της Αποκριάς. Φέτος στις εκδηλώσεις
του Καρνάβαλου, θα παρελάσουν, η κυρα- Διαφθορά, ο κυρ-Γραφειοκράτης, το λαμόγιο, ο κυρ-Φοροδιαφεύγας, ο κύριος-Επίορκος και όλοι οι "αγαπημένοι ήρωες" Καρνάβαλοι των τελευταίων χρόνων στην πατρίδα μας.
Φυσικά μαζί με τους "παλιούς" αγαπημένους ήρωες, θα παρελάσουν και οι καινούργιοι, οι "ήρωες" της "ηλεκτρονικής διακυβέρνησης". Ο Καλλικράτης, το ΤΟΠ ΜΟΝΤΕΛ made in Germany, o κυρ-Δεν υπάρχει σάλιο, ο κυρ-μισθοκόφτης και άλλοι πολλοί νέοι ήρωες!
Μια πληροφορία λέει οτι κατασκευάζεται "ειδικό" άρμα για να "μεταφέρει" το "ειδικό" βάρος του υπουργικού συμβουλίου, τον κυρ-Πάγκαλο!
Τέλος, η Ατραξιόν του Καρνάβαλου που θα είναι και επικεφαλής της παρέλασης, ο κυρ-Αλμούνια, ο
κυρ- Τρισέ, ο κυρ- Γιούγκερ, ο Ρεν και οι άλλοι ήρωες, που θα μοιράζουν στον κόσμο το πρόγραμμα
σταθερότητας σε μορφή "βίπερ" κάτι σαν τη βίβλο!!
Ε! ρε γλέντια, θα φάμε, θα πιούμε και νηστικοί θα κοιμηθούμε, που θάλεγε ο Καραγκιόζης!!






<<νεαρά μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου προετοιμάζονται για τον Καρνάβαλο..



















δεν ξέρω αν το καταλάβατε, αλλά το
Υπουργικό Συμβούλιο
 "είναι μια ωραία
ατμόσφαιρα" >>








   Τα "παιδία παίζειν" κι εμείς κατρακυλάμε στα τάρταρα. Ποιές 100 μέρες, ούτε εκατό μήνες
δεν φτάνουν για να μπούν σε στοίχηση.
-Οσο για τα λόγια τα μεγάλα τα προεκλογικά, με τα οποία δήθεν θα άλλαζαν την Ελλάδα,
ούτε σε εκατό χρόνια!! Εδώ δεν την άλλαξαν τα προηγούμενα 20 χρόνια που οι πολιτικές και οικονομικές συγκυρίες ήταν πολύ καλύτερες....
Εμείς οι πολίτες  "διατελούντες εν πλήρει συγχύσει" τους είχαμε σχεδόν πιστέψει..
-Όταν έλεγαν πως θα βρεθούν χρήματα, πως θα χτυπήσουν τη φοροδιαφυγή, 
τα λαμόγια, τις μίζες, τη γραφειοκρατία και τη διαφθορά, οτι οι πολίτες
θα αισθανόταν ασφαλείς. Θα ξήλωναν τους επίορκους, θα διόριζαν τους άριστους,
θα μας έκαναν "μετόχους" στην πράσινη ανάπτυξη, θα προστάτευαν το περιβάλλον
και θα έστελναν επιτέλους κάποιους μεγαλοαπατεώνες στη φυλακή..
-Ασκήσεις επι χάρτου κάνουν ακόμα οι άνθρωποι και όπως πάντα σ' αυτή τη χώρα
θα την πληρώσουν οι μικροί και οι αδαείς...
  "ΑΠΟΡΗΣΑΣ ΕΚ ΠΑΝΤΩΝ, ΟΔΥΝΗΡΩΣ ΚΡΑΖΩ ΣΟΙ, ΠΡΟΦΘΑΣΟΝ ΤΩ ΔΟΥΛΩ ΣΟΥ
   ΤΩ ΤΑΠΕΙΝΩ ΚΑΙ ΑΘΛΙΩ... προτού αποδημήσει εις Κύριον....

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ



Η περίοδος των Μπλόκων άρχισε.. Πως λέμε η περίοδος των "μουσούνων", η περίοδος του τρύγου, η περίοδος της σποράς, η περίοδος των εκπτώσεων, κτλ, έτσι και τα Μπλόκα έγιναν "περίοδος" κάτι επετειακό..
Μετά την προεκλογική περίοδο, μετά την μετεκλογική περίοδο και μετά την πάροδο των Εκατό ημερών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, άρχισε η "περίοδος" των Μπλόκων.

Αγροτικοί συναιτερισμοί Πόλεων, Χωριών, Περιοχών, Νομών, κατά κλάδο καλλιέργειας, κατά νομάδας και κατά μόνας, αγρότες, ημιαγρότες, τσιφλικάδες, παραγωγοί , μικροπαραγωγοί, μεσάζοντες, ΠΑΣΕΓΕΣ,ΣΥΔΑΣΕ,ΓΕΣΑΣΕ,ΠΕΝΑ(πανελλήνια ένωση νέων αγροτών), Κομματάρχες, Οπλαρχηγοί, Κόμματα, οργανώσεις, ΟΛΟΙ στα μπλόκα!!
-Κάθε Μπλόκο και "ξεχωριστό" κράτος, άλλα αιτήματα, άλλες διεκδικήσεις, άλλαν τ' άλλον..
Το τραγελαφικό είναι οτι, όλα τα κόμματα συμπαραστέκονται στον "αγώνα" των αγροτών!!
Πρωτοστατούντων των κομμάτων εξουσίας!! Μισό αιώνα τώρα τα κόμματα εξουσίας στηρίζουν τους
αγρότες και τα προβλήματα των αγροτών παραμένουν άλυτα.
Μισό αιώνα τώρα η υπόλοιπη κοινωνία που "συναισθηματικά" στηρίζει τους αγρότες, δεν κατάλαβε ποτέ, ποιοί και πόσοι είναι οι αγρότες, ποιά πραγματικά είναι τα αιτήματά τους, τι ακριβώς επιδιώκουν;
Μισό αιώνα τώρα δεν υπάρχει Μητρώο Αγροτών!!


Μισό αιώνα τώρα η αγροτική κοινωνία βρίσκεται σκεπασμένη κάτω απο ένα βαρύ πέπλο οργανωτικής
ανυπαρξίας. Παραμένει στάσιμη, ανοργάνωτη, χωρίς καμιά προοπτική, αγκυλωμένη και αλυσοδεμένη
στην κομματική και παραταξιακή λογική με πράσινα, μπλέ και κάπου-κάπου κόκκινα μπλόκα.
Το δίκαιο των αγροτών εξανεμίζεται όταν γίνεται "σόου" των τηλεοπτικών καναλιών, όταν στο κάθε μπλόκο υπάρχει κι ένας "Σπάρτακος", ένας "Μαρίνος Αντύπας" νέου τύπου που γίνεται "σόουμαν" στις ορέξεις των τηλεοπτικών καναλιών που μόνο στόχο έχουν την τηλεθέαση και τη "συκοφάντηση" επι της ουσίας των αιτημάτων των αγροτών..
Οσο δίκαιο κι αν έχουν οι αγρότες, έστω σε επιμέρους αιτήματα, για μιά ακόμα φορά γίνονται
"εκμεταλλέυσιμοι κολίγοι" στις πολιτικές των "κοτζαμπάσηδων" της κάθε εξουσίας..
Τα μπλόκα ως μορφή αγώνα αν δεν είναι ξεπερασμένη πάντως δεν είναι και η ενδεδειγμένη.
Την "ανασφάλεια" και το πρόβλημά σου, δεν το προβάλεις με το τρακτέρ και το βαρύ όχημα, κλείνοντας τους δρόμους..
Άραγε, δεν θα ήταν καλύτερα για τους αγρότες, για τα προβλήματά τους, να ξεκινήσουν απο πρίν,
μαζικά, οργανωμένα και ενωμένα να ενημερώσουν την υπόλοιπη κοινωνία, στα χωριά, τις πόλεις,
να ζητήσουν την έμπρακτη συμπαράσταση των πολιτών για τον αγώνα τους, να αναδείξουν το δίκαιό  τους;
Άραγε δεν μπορούσαν να συντονιστούν, να κατέβουν στην Αθήνα μαζικά, με τρένα ,αεροπλάνα,βαπόρια, και να "καταλάβουν" το αρμόδιο υπουργείο, να ζητήσουν αυτοί διάλογο, απο θέση "ισχύος";
Τότε ίσως τα αποτελέσματα νάταν θετικά, τουλάχιστο θα είχαν στο πλευρό τους όλους τους υπόλοιπους πολίτες..
 

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

KAΛΛΙΚΡΑΤΟΣ... με τον Καλλικράτη



Οι συνενώσεις δήμων σημαίνουν λιγότερους
Δημάρχους, κάτι το οποίον με τη σειρά του
σημαίνει, πολλούς δυσαρεστημένους πρώην
Δημάρχους και επίσης όπως όλοι γνωρίζουμε,
Δήμαρχοι σημαίνει, Τοπικοί Κομματάρχες
ιδιαίτερα Βολευτών..
Ούτως ειπείν, θα έχομεν πολλούς,
δυσαρεστημένους Κομματάρχας και Βολευτάς!!
Αυτό έχουν στο νού τους οι δήμαρχοι και οι
εν δυνάμει υποψήφιοι δήμαρχοι στο διάλογο
για τον Καλλικράτη, όλα τ' άλλα είναι
"ψιλά γράμματα"..
 "η συντηριτική αναποτελεσματικότητα και η σοσιαλδημοκτατική ανεπάρκεια, στο μεγαλείο της"



"Τους έφθειρε η εξουσία!!
Πρέπει πάσει θυσία να την κρατήσουν,
για να μή φθείρει και τους άλλους"..

        Δοξάστε τους..

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ



ΟΥΧ ΟΙΟΝ ΤΕ ΑΝΕΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ 
ΑΓΑΘΟΝ ΠΟΛΙΤΗΣ ΓΕΝΕΣΘΑΙ
                                  Σωκράτης

(είναι αδύνατον να δημιουργηθεί καλός πολίτης
χωρίς δικαιοσύνη)

-Δεν υπάρχει άνθρωπος, πολιτικός, φορέας, νέοι, γέροι, μεσόκοποι, οι πάντες, που να μη χαρακτήρισαν το χαμό του Αλέξη Γρηγορόπουλου ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ! Και ήταν δολοφονία και μάλιστα εν ψυχρώ!!
-Ένα χρόνο τώρα, απο το γεγονός, επιχειρείται με "έννομα" και "άνομα" μέσα, να ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΕΙ
η ίδια η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. Και το "Κράτος Δικαίου" σιωπά, και σιωπά "ένοχα".
Αντιπαρέρχομαι τα γεγονότα που ακολούθησαν, τι ,πώς, γιατί κτλ, δεν είναι της ώρας, μένω στο γεγονός, στην πράξη..
-Εκτός "έδρας" θα γίνει ή "δικη"! Μακρυά, απομονωμένα και όποιος προσέλθει!
-Τι έγινε κύριοι της εξουσίας, δικαστικής και εκτελεστικής, τιμωρήσατε καμιά ποδοσφαιρική ομάδα
(για επεισόδια οπαδών) και τους στείλατε να "παίξουν" εκτός έδρας;
-Γιατί βάζετε εμπόδια σε νομικές διαδικασίες διεξαγωγής της "δίκης", γιατί αποκλείετε βασικούς μάρτυρες; Γιατί προσπαθείτε να δημιουργήσετε το μύθο του "ατυχήματος" στη συνείδηση του κόσμου
για μιά εν ψυχρώ δολοφονία;
-Είναι δυνατόν σε μιά "δημοκρατία", σ' ένα κράτος δικαίου, που συχνά- πυκνά επικαλούνται οι εξουσίες, να προσφεύγει ή Μάνα, η Οικογένεια του Αλέξη στα ευρωπαϊκά δικαστήρια να καταγγείλει
τις διαδικασίες της δίκης;
-Είναι δυνατόν ένα χρόνο τώρα "η δημοκρατία" να επιτρέπει το συνήγορο των "κατηγορουμένων"
να περιφέρεται στα μ.μ.ε και να βγάζει "πορίσματα" για την πράξη;


"όλους αυτούς, τους έχω δει να περπατούν ανάμεσα στη ζωή μου και στη ζωή των άλλων.
Τους γνωρίζω απο τη σκιά τους, τους βλέπω και στον ύπνο μου.
Εξουσιάζουν ζωντανούς και νεκρούς. Μπορούν να σε κάνουν να "τρέξεις" να "φοβηθείς" να "πέσεις"..
Μπορούν να σε κάνουν να "μασήσεις τη γλώσσα σου και να την πετάξεις στα πόδια τους, να υπογράψεις οτι είσαι, κλέφτης, φονιάς, έμπορος ναρκωτικών, αναρχικός, προδότης της πατρίδος...
Μπορούν να σε κάνουν να επαναλαμβάνεις αυτό που σου λένε, γιατί εκείνο που θέλουν σε
εξουσιάζει και σε στραγγίζει σαν το αρνί στο τσιγγέλι...
Τους ξέρω, μας φαίνονται μεγάλοι γιατί εμείς απλά είμαστε στα "τέσσερα"..
ΑΣ ΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΟΡΘΙΟΙ..

Οι εξουσίες, το κράτος σιωπά και όποιος ΣΙΩΠΑ ΜΟΙΑΖΕΙ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΕΙ, μοιάζει με ένοχο
που προσπαθεί να αποποιηθεί τις ενοχές του..
                                               ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ

Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2010

ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΑΛΙ ΚΥΡΙΕ ΒΟΛΕΥΤΑ;

ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ..


Χίλιες, πέντε, δέκα χιλιάδες φορές.
Πάλι έγραψες κύριε Βολευτά, μία απ' τα ίδια!
-Και πέρασαν μόνο εκατό μέρες, δηλαδή
στις τριακόσιες, πόσες τρύπες στο νερό
θα κάνεις; Δεν σας ξεχωρίζω, μιά οικογένεια είστε,
ο καθένας με τις καταβολές του, τα ήθη και τα έθιμά του!
-Ένα χάρβαλο έγινε το κράτος, σεις το ομολογήσατε,
όλοι μαζί!! Ξεπατωμένο, ταπεινωμένο με υπολείμματα
άχρηστα, με υπόλοιπα ξεχασμένα.
-Εσύ ορκίστηκες, όλοι μαζί "σαν οικογένεια", να το
συμμαζέψετε, να το συντηρήσετε, με τα "παρελκόμενά του",
με τις παραγωγικές τάξεις.
-Τι σου ζητήθηκε κύριε Βολευτά; Μια λέξη, μιά φράση,
ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΛΕΞΗ, ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ, ΚΑΘΑΡΗ, ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ!
Και σύ τι έκανες κύριε Βολευτά; Αυτό που είναι χρόνια τώρα, η ευκολία σου, η συνήθειά σου,
ο τρόπος σου, μια ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ!!
Βέβαια σου αναγνωρίζω την προσπάθεια, να "γεμίσεις" την τρύπα, με καινοτομίες, ανανέωση,
αξιοκρατία, διαφάνεια, πρόοδο και τα λοιπά δημοκρατικά
Κατά τ' άλλα, "όπου γάμος και χαρά η Βασίλω πρώτη".
-Παράθυρα, πόλεμος χαρακωμάτων, φταίς εσύ, φταίω εγώ, άλλα είπα, άλλα λέω, άλλα θα πώ!!
 τί είχες Γιάννη, τι είχα πάντα! Ο Θεός βοηθός! Δεύτε λάβετε τελευταίον ασπασμόν και πάει
λέγοντας..
Και έτσι όπως πάτε κύριοι Βολευτές, σε ένα, σε δύο χρόνια θα το πάρει το ποτάμι, θα το φάει η
μαύρη θάλασσα, θα το σαρώσει η χωματερή το έρμο το κράτος.


Σοβαρευτείτε κύριοι Βολευτέ, ο κόσμος ιδρώνει, πολεμάει, διαμαρτύρεται, σωπαίνει, σκοτινιάζει,,ετοιμάζει!!
Έξω απ' το σπίτι σας συμβαίνουν τα δύσκολα, τα σπουδαία, αυτά που έχουν σημασία.
-Φτάνει η "ηλεκρονική διακυβέρνηση", κατεβείτε
στο δρόμο, στο εργοστάσιο, στην αγορά, στο γραφείο, στο πεζοδρόμιο να κυβερνήσετε..
Εκεί που οι "παραγωγικές τάξεις" δεν αράζουν,
τρομάζουν, βιάζονται, τρέχουν. Τρέχουν για τις δουλειές τους, για τα σπίτια τους, τις υποχρεώσεις τους, τους στόχους τους..
Τρέχουμε κύριοι Βολευτές, έχει βία ή ζωή μας και σείς με τις πράξεις και παραλήψεις σας τη
βιάζετε ακόμη περισσότερο!


Ο κόσμος καίγεται, λιώνει, πεινάει,χτίζει, γκρεμίζει, αλλάζει, γιορτάζει, αγοράζει, πουλάει, ο κόσμος
χάνεται και σείς..
-Απόμακροι, αλλαζόνες, τελώνες και φαρισαίοι, αντιγράφετε στα έδρανα της βουλής την πολιτική
ιστορία της πατρίδος των τελευταίων χρόνων, " μια εγώ και μιά εσύ", "σήμερα εγώ αύριο εσύ"!!!
Επιτέλους, ΞΕΠΕΖΕΨΤΕ  τα καλάμια....

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ

         ΡΑΓΚΟΥΤΣΑΡΙΑ 2010

ΑΠΟ ΤΟΝ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ" ΣΤΟΝ "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ"


 Είναι αλήθεια, οτι οι περισσότερες λέξεις στη χώρα μας και κυρίως οι λέξεις που χρησιμοποιούνται στο δημόσιο πολιτικό λόγο,
έχουν χάσει το νόημά τους.
Το νόημα που συνοδεύει κάθε λέξη ή φράση,
χρησιμοποιείται παραπλανητικά με κύριο στόχο
να ακυρωθεί το νόημα..
Μ' αυτό το σκεπτικό η σημερινή εξουσία, με
ταρατατζούμ-ζήτω και ολέ!! φέρνει προς δημόσια
διαβούλευση το "σχέδιο" ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ.
-Τώρα τι σχέση μπορεί να έχει ο Καλλικράτης,
ο Ικτίνος και ο Φειδίας με τον κ.Ραγκούση και τον
σημερινό πολιτικό πολιτισμό της εξουσίας, μόνο οι ιστορικοί του μέλλοντος μπορούν να απαντήσουν.
Η ιστορία αυτή με το σχέδιο Καλλικράτης θυμίζει το εξής ανέκδοτο:
-Ένα πάμπτωχο αντρόγυνο ξαφνικά κληρονομεί τεράστια περιουσία και γίνεται ζάπλουτο.
Η κυρία "ψωνισμένη" με τον πολιτισμό και τις αντίκες, κουβαλάει τον άντρα της σε αντίστοιχα αντίκ
μαγαζιά για να επενδύσουν το τεράστιο σπίτι που αγόρασαν.
-Μπαίνουν σ' ένα μαγαζί, η κυρία ψάχνει αντικείμενα και ο άντρας ταλαιπωρημένος απ' το περπάτημα
κάθεται σε μιά παλιά μαρμάρινη πολυθρόνα.
Τον βλέπει ο μαγαζάτορας και σε αυστηρό ύφος του λέει:
-Ξέρετε που κάθεστε κύριε, αυτή η πολυθρόνα είναι του 5ου π.χ αιώνα και καθόταν ο Σωκράτης σ' αυτήν!!
Απαντάει ο κύριος: Καλά πως κάνεις έτσι. Μόλις έρθει θα σηκωθώ!!

Δεν ξέρω αν ο παραλλιλισμός είναι εύστοχος, αλλά να "βαπτίζουμε" ένα σχέδιο νόμου μ' ένα όνομα
που δεν έχει καμμία σχέση με το περιεχόμενο και τις επιδιώξεις του, το λιγότερο είναι "κοροϊδία.

Έχουμε λοιπόν:
-Δήμαρχοι-Κυβερνήτες- Θεματικοί Αντιδήμαρχοι-Τοπικοί Αντιδήμαρχοι-Επιθεωρητής τοπικής αυτοδιοίκησης(ΚΛΟΥΖΩ)-Δημοτικός Ανταποκριτής-Επιχειρισιακή Εκτελεστική Επιτροπή
Περιφερειάρχης-Υπερκυβερνήτης-Τοπικοί Αντιπεριφερειάρχες-Περιφερειακή επιτροπή-Διαχειριστική επιτροπή-Συμβούλιο διαβούλευσης και άλλα πολλά όργανα!!
Και είναι αποκέντρωση αυτό; ευέλικτος και αποτελεσματικός ευρύτερος δημόσιος τομέας;
Απ' αυτό έχει ανάγκη η χώρα;
Λύθηκαν τα άμεσα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα και πολίτες και πρέπει να κάνουμε ένα άλλο κράτος;
Και τα ζητήματα κακοδιοίκησης- κακοδιαχείρισης των δήμων και των περιφερειών (πρώτοι στη διαφθορά η τοπική αυτοδιοίκηση) τι γίνονται; Ενσωματόνονται προς "επίλυσιν" στον Καλλικράτη;


Και η ΚΕΔΚΕ; που ουδέποτε ασχολήθηκεμε την διαφθορά στους κόλπους της, τι κάνει;
Πάλι μιλάει για το οικονομικό ζήτημα (τα χρωτούμενα στους δήμους) που δεν είναι και το μείζον
σε μιά τέτοια "επιδρομή" του κράτους, στη δημιουργία "αποκεντρωμένων" κρατιδίων, σφιχτά αγκαλιασμένα με το κεντρικό κράτος.
Το θέμα έτσι κι αλλιώς θα μας απασχολεί τους προσεχείς μήνες, αλλά μιά πρώτη εκτίμηση
είναι ότι ή κυβέρνηση μάλλον προσπαθεί να θεσμοθετήσει όχι την "πράσινη ανάπτυξη", αλλά
το πράσινο κράτος!!
Και ο λόγος περί "επαναστατικής αλλαγής" , μοιάζει περισσότερο με τα ΡΑΓΚΟΥΤΣΑΡΙΑ 2010!!
Άλλωστε οι απόκριες κοντά είναι.....




Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2010

ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ


 "περί αποδείξεων ο λόγος...... μ'ένα σκίτσο του Στάθη...

ΟΙ 100 ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ "ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΑΝ" ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Το "διάλλειμα" των γιορτών τέλειωσε. Τα ευχολόγια για το νέο έτος τέλος.
Τα ύδατα αγιάσθηκαν, τα κακά πνεύματα εξορκίστηκαν, οι 100 μέρες "ηλεκτρονικής" διακυβέρνησης
ολοκληρώθηκαν, και νάμαστε πάλι στο μαγκανοπήγαδο, στην καθημερινότητα.
Δεν πρόλαβε να μπεί ο καινούργιος χρόνος και οι ελεγκτές της κομισιόν έπιασαν δουλειά.
Έλεγχος σου λέει, ήρθαμε και σας περιμένουμε για έλεγχο!!
-Πως σκέφτεστε, τι τρώτε, τι πίνετε, τι ξοδεύετε, όλα στον έλεγχο.
Πως γινότανε επι τουρκοκρατίας με τους πασάδες, παρόντων των κοτζαμπάσηδων, να κάνουν
έλεγχο στην κολιγιά; ένα τέτοιο πράμα!
Αφού μας έπρηξαν την "μαλακήν χώραν" με τα "πάρτε μέτρα" για κείνο για το άλλο, "κόψτε αυτό"
"μη κάνετε εκείνο" με τη συνδρομή και "χορηγία" των Ελλήνων κοτζαμπάσηδων, τώρα ήρθαν
αυτοπροσώπως για έλεγχο.
Και η "εγχώρια" κυβέρνησις, της "ηλεκρονικής", παρακαλώ διακυβέρνησης, διαβουλεύεται και
ξανά-μανά διαβουλεύεται και "ράβε ξήλωνε-ράβε ξήλωνε δουλειά να μη σου λείπει" και έτσι
πέρασαν οι 100 ΕΚΑΤΟ μέρες!!
Ώστε, πέρασαν εκατό μέρες!!

Μιά φωτογραφία χίλιες λέξεις!! Σίγαση, περισυλλογή, τρώνε μπατιρόσπορα, μιλάνε μέσα τους;
Δώστε μιά εξήγηση ρε παιδιά. Οι εκατό μέρες πέρασαν, πάμε καλά; πάμε μέτρια; πάμε κατά
διαόλου;
Μήπως να αρχίσετε να μαζεύετε τις αποδείξεις των προεκλογικών σας υποσχέσεων;
Ίσως χρειαστεί αύριο- μεθαύριο, να σας φορολογήσουμε.
Και μη στεναχωριέστε, θα έχετε και φοροαπαλλαγές για την προσπάθεια που κάνατε να
πιστέψουμε στ' όνειρο.... είπα κι εγω.. "διαφάνεια, αξιοκρατία, κράτος δικαίου, πράσινη ανάπτυξη,
προστασία του πολίτη, στήριξη της ξεχασμένης κοινωνίας, και τι δεν ονειρεύτηκα αυτές τις
100 (ΕΚΑΤΟ) μέρες!!!
Μετά ξύπνησα, κακόκεφος, απογοητευμένος, μουντρούχος και απαισιόδοξος..
Αλλά, για περίμενε δικέ μου υπάρχει ελπίδα, τόσους Συνηγόρους έχουμε.
Το αποφάσισα, θα προσφύγω στο Συνήγορο των απογοητευμένων!!


 

Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2010

ΔΙΑΚΥΡΗΞΙΣ

Η ΔΙΑΚΥΡΗΞΙΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
ΔΙΑ ΤΟ ΝΕΟΝ ΕΤΟΣ


 Ως Ελεύθερη Οργάνωση Πολιτών, είμεθα εις την ευχάριστον θέσιν να ενημερώσομεν τους πολυπληθείς φίλους, μέλη, οπαδούς και το κοινόν γενικώτερα ότι:
-Το νέον έτος μας βρήκεν:
-απροσδιόριστους και αδιόριστους
-εργαζόμενους και άνεργους
-ασαφείς και διαλογιζόμενους και Ελεύθερα Εκφραζόμενους.



 Πρός γνώσιν και συμμόρφωσιν ημών, δια την αντιμετώπισην του νέου Έτους είμεθα:
-Ολίγον υπομονετικοί, ολίγον σοφότεροι και ολίγον αγωνιστικότεροι εκ των προηγούμενων συμβάντων του παρελθόντος έτους.

-Ως εκ τούτου προερχόμενοι, είμεθα προετοιμασμένοι, να αντιμετωπίσομεν κάθε δυσκολίαν,
πρόκλησιν, συνεργασίαν, χέρι βοηθείας, χέρι μούντζας, πλάγιαν και μετωπικήν σύγκρουσιν
με τους , την Ζωήν ημών και υμών διαχειριστάς, αποφασισμένοι δια το καλύτερον.
-Σήμερα των Θεοφανίων, επαναβαπτιζόμεθα, αποτάσσομεν μετά βδελυγμίας τα κακά
πνέυματα και συντασσόμεθα, με την κοινωνίαν, σηκώνοντας τον Σταυρόν της Ζωής.
Είμεθα "υποχρεωμένοι":
- Ως ΠΑΣΟΚ (παλαιόν και νέον) να ελπίζομεν σε μίαν στοιχειώδην καλυτέρευσιν των
πραγμάτων. 
-Ως ΝΔ (παλαιά και νέα) να προσδοκούμεν, υγείαν εις την νέαν ηγεσίαν, κριτικήν και 
αυτοκριτικήν δια το παρελθόν και αισιοδοξίαν δια το μέλλον..
-Ως ΚΚΕ είμεθα ανυπάκουοι, αντεπιθετικοί και 
 προσδοκόμεν εκ βάθους καρδίας, εξωστρέφειαν, συντροφικότητα 
με τους "υπόλοιπους" ανθρώπους, αλλαγή πλέυσης επι το κοινωνικότερον,
το προοδευτικότερον, το μαζικότερον και ΠΑΜΕ πλατεία.
-Ως ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ-ΣΥΝΙΣΤΩΣΑΙ-ΡΕΥΜΑΤΑ και τα λοιπά ρυάκια, οψόμεθα, λίαν αισιόδοξοι
εις μίαν Αγίαν, Ομοούσιον και Πρωτοπόρον Αριστεράν, αντάξια των αξιών και παραδόσεων
εις τον αιώνα των αιώνων, Αμίν!



Ως ΟΜΙΛΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
θα είμεθα εις τας επάλξεις με:
-Πίστην και αφοσίοσιν εις την Ελευθερίαν 
σκέψης και δράσης των ανθρώπων, γυναικών,
ανδρών, παιδιών..
-Πίστην και αφοσίοσιν εις τα δικαιώματα των
απανταχού ζωϊκών και φυτικών οργανισμών.
-Πίστην και αφοσίοσιν εις την Μάνα γη, δια την σωτηρίαν της παγκόσμιας Πατρίδος Αμίν!

-Με πίστην και αφοσίοσιν, δια την ιδιαίτερη
πατρίδα μας την Καλαμαριά και
κατ' επέκτασιν της Θεσσαλονίκης.
-Δια μίαν πόλΗν, αντάξια των παραδόσεων και των αξιών της.
-Δια μίαν πόλΗν ανθρώπινη, ανοιχτόκαρδη, σύγχρονη, με ποιότητα ζωής και περιβάλλοντος.
Δια μίαν πόλΗν των συνεργασιών, της προόδου ΟΛΩΝ των ανθρώπων, ανεξαρτήτου ομάδος
αίματος,κόμματος, μηχανισμών, θρησκείας, μάρκας αυτοκινήτου και αθλητικής ομάδος.

Λέμε ΟΧΙ εις τους "αυτόκλητους" επίδοξους, εν δυνάμει εξουσιαστές της τοπικής
κοινωνίας.
Λέμε ΝΑΙ εις τους Εθελοντές με γνώσιν και θέλησιν, συλλογικούς ανθρώπους, να προσφέρουν 
στην τοπική κοινωνία.
Λέμε ΝΑΙ εις την πολΗτική και ΠΟΛΙΤΙΚΗ ως ηθική αξία της κοινωνίας.
  
ΕΙΜΕΘΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΟΙ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΙ


-η Ζωή είναι ΔΙΚΗ μας, ΟΛΩΝ, ας τη διαχειριστούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ..







              

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010

ΣΥΝΗΓΟΡΟΙ


 Η ΕΝ ΠΟΛΛΑΙΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΠΕΡΙΠΑΙΣΟΥΣΑ
ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Το ανίκανο κράτος και η εντελώς "αμαρτολή" δημόσια διοίκηση, παρά τις αντίθετες διακυρήξεις, προσπαθούν με "θεσμούς" άνευ λόγου και αιτίας, να "προστατέψουν" τον πολίτη από τις αυθαιρεσίες της εξουσίας
κεντρικής και τοπικής.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ, ΟΧΙ ΑΛΛΟΙ ΣΥΝΗΓΟΡΟΙ

Συνήγορος του Πολίτη, Συνήγορος του Καταναλωτή, Συνήγορος του
Παιδιού, Συνήγορος της Γυναίκας, Συνήγορος του Άνδρα, Συνήγορος
του Περιβάλλοντος, Συνήγοροι, Συνήγοροι, Συνήγοροι, παντού
Συνήγοροι...
ΕΛΕΟΣ κύριοι της εξουσίας, όχι άλλοι ΣΥΝΗΓΟΡΟΙ.

Η εξουσία και ή δημόσια διοίκηση αδυνατούν να λύσουν στοιχειώδη,
αυτονόητα προβλήματα της κοινωνίας και των πολιτών και "πετάνε" ένα ΣΥΝΗΓΟΡΟ να "υπερασπιστεί" τα δικαιώματα των πολιτών.
Οι "θεσμοί" αυτοί, συνέχεια της Επανίδρυσης του Κράτους, των προηγούμενων διαχειριστών της εξουσίας, μόνο στόχο έχουν την "εφυσήχαση" του πολίτη και την δημιουργία παραπλανητικής ψυχολογίας στην κοινωνία, ότι έχουν κάποιον να τους "προστατέψει" από τις αυθερεσίες του ίδιου του κράτους!!
Στην ουσία τα προβλήματα παραπέμπονται στις καλένδες, αρχίζουν οι χρονοβόρες, ψυχθοφόρες,
διαδικασίες και όταν, κάποτε, φτάνει η όποια υπόθεση στο " δια ταύτα", το ίδιο το κράτος καταφεύγει
σε εφέσεις, συμβούλια επικρατείας κτλ για να "υπερασπιστεί" τις αυθερεσίες του!!


Η επιλογή της σημερινής εξουσίας να καθιερώσει τον ΣΥΝΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ στους δήμους
που  παρουσιάστηκε από τον αρμόδιο υπουργό σαν κάτι "επαναστατικό", στην ουσία ευτελίζει τη δημοκρατία και τους θεσμούς.
-Δηλαδή ο δημότης - πολίτης θα καταφεύγει στο Συνήγορο γιατί ο αιρετός δήμαρχος, δημοτικός σύμβουλος, η τοπική εξουσία, που ο ίδιος ο δημότης εξέλεξε, καταπατά τα δικαιώματά του;
-Και τον Συνήγορο, ποιός θα τον διορίσει; Πώς και πότε θα αποφασίζει και για ποιόν;
Αν ο δήμος, το δημοτικό συμβούλιο, δεν κάνει πεζοδρόμια, δεν βάζει φωτισμό, δεν βάζει κάδους για την καθαριότητα, δεν βελτιώνει την ποιότητα της ζωής των κατοίκων, δεν ανταποδίδει τα δημοτικά τέλη σε κοινωφελείς σκοπούς..
ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΥΓΕΙ Ο ΔΗΜΟΤΗΣ ΣΤΟΝ ΣΥΝΉΓΟΡΟ;
Και τότε, ποιός ο ρόλος της δημοτικής αρχής; Αν οι πολίτες για τέτοια ζητήματα "αναγκάζονται"
να προσφεύγουν σε ΣΥΝΗΓΟΡΟ τότε έχουμε σοβαρό πρόβλημα δημοκρατίας και λειτουργίας των θεσμών!!
Και ο Κώδικας Δήμων και κοινοτήτων που προβλέπει "αίτηση θεραπείας" που έχει το δικαίωμα να κάνει μιά δημοτική αρχή, τί γίνεται, καταλήγουμε πάλι στα κανονικά δικαστήρια, στις χρονοβόρες διαδικασίες των δικαστηρίων!
Κανονικά θα έπρεπε να καθιερωθεί ο θεσμός της "ΑΙΤΗΣΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ" για τους πολίτες
μήπως και θεραπευθούν απ' όλα αυτά τα απίθανα που παρουσιάζει η εξουσία τάχα για την προστασία
των πολιτών.
-Θεραπεύστε πρώτα το κράτος και τη δημόσια διοίκηση και μετά να κουβεντιάσουμε σε
"σημόσια διαβούλευση" μέτρα για την προστασία των πολιτών απο τις αυθαιρεσίες του κράτους
και της δημόσιας διοίκησης....