Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

«Πρωτόλεια Δρώμενα»

«Πρωτόλεια Δρώμενα»


Είναι γεγονός ότι ο πολιτισμός σήμερα θεωρείται εμπόρευμα ανταποδοτικό. Στην «ανάδειξή του» επικρατεί η ομοιομορφία, η μονοτονία, η ρηχότητα, που παρουσιάζονται σαν πρότυπα προόδου.
Είναι επίσης γεγονός ότι η πολιτική που «καθοδηγεί» τον πολιτισμό δημιούργησε, τον πολιτισμό του εμπορίου. Με τα μυστικά κονδύλια του Υπουργείου Πολιτισμού, με τη δημιουργία δεκάδων επιχορηγούμενων «θιάσων», με την σύσταση εκατοντάδων «πολιτιστικών σωματείων», σφραγίδων που παίρνουν χρήματα για να στήνουν εκδηλώσεις στην ουσία άσχετες με την δημιουργία και των πολιτισμό.
Εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ ξοδεύτηκαν και ξοδεύονται με τη μέθοδο της «αρπαχτής» με στήσιμο εκδηλώσεων που καμιά σχέση δεν έχουν με τον πολιτισμό κι όμως βαφτίζονται «πολιτιστικές»!!
«Καρακιτσάρεια, Ταρατατζουμτάρεια» κι άλλα τέτοια απίθανα γίνονται ανά την Ελλάδα και χορηγούνται-επιδοτούνται ως πολιτισμός!!
Κάπως έτσι δημιουργήθηκε η τάξη της «πολιτιστικής κηφηναρίας».

Ο πολιτισμός, η τέχνη και η δημιουργία δεν είναι εμπορεύσιμο είδος, πολύ περισσότερο δεν είναι εμπόριο.
Ο πολιτισμός συνδέει ζωντανά τις γενιές στην αλληλοδιαδοχή τους, βοηθά τον άνθρωπο να αισθανθεί τις ρίζες του, την ιστορία του, τις ελπίδες για το μέλλον του.
Οι πολίτες-καλλιτέχνες δεν δημιουργούν με «παραινέσεις» και «εχέφρονες» συμβουλές, παίρνουν από την κοινωνία και αποδίδουν την δημιουργία τους στην κοινωνία. Ο πολίτης- καλλιτέχνης αναδεικνύει το ταλέντο του, δημιουργεί και προσφέρει όχι με βάση το υλική αμοιβή αλλά την ηθική.
Βεβαίως και θα έχει και την υλική αμοιβή, αλλά όχι με τη μέθοδο της «μίζας και της αρπαχτής»
Τι σχέση μπορεί να έχουν με τον πολιτισμό , την τέχνη και τη δημιουργία, ένας τσαγκάρης, ένας σκιτσογράφος, εργαζόμενοι, απλοί άνθρωποι της κοινωνίας των πολιτών;
Κι όμως, τέτοιοι απλοί άνθρωποι της καθημερινότητας, με συλλογικότητα, με μεράκι και κυρίως χωρίς «χορηγίες» «αμοιβές» και « αρπαχτές» στήνουν το φεστιβάλ «ΠΡΩΤΟΛΕΙΑ ΔΡΩΜΕΝΑ» στην Καλαμαριά με τη συμμετοχή δεκάδων πολιτών- καλλιτεχνών, μουσικών, εικαστικών , ζωγράφων , θεατρικών ομάδων κι άλλους πολλούς δημιουργούς..
-Εύγε σ’ όλους αυτούς, αρκεί να κρατήσουν την ηθική αξία της τέχνης και της δημιουργίας, του πολιτισμού γενικότερα.
-Εύγε και δήμο Καλαμαριάς για τη στήριξη μια τέτοιας εκδήλωσης..

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

ΕΝΤΑΞΕΙ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΡΑΔΙΝΟΜΑΙ



Εντάξει ρε παιδιά παραδίνομαι!



Παρακολουθώ άναυδος όλη αυτή την κατάσταση που διαμορφώνεται μετά την «ιστορική απόφαση» της Ε.Ε για την χώρα και αναρωτιέμαι αν, μετά απ’ αυτό, υπάρχει πολίτης σ’ αυτή την χώρα που να μη νοιώθει την αναπνοή του «αργού θανάτου» στη μούρη του..
-Εύγε στο πολιτικό σύστημα και στους εκπροσώπους του, που ανταποκρίθηκαν στους όρους των δανειστών μας σε βάρος της κοινωνίας και των πολιτών!
-Εύγε στο δι..κομματικό κράτος, αυτουργού της σημερινής καταστροφής!
Αφού λοιπόν μας ζάλισαν με τους «αόρατους» κερδοσκόπους, τα σπρέντ, την επιλεκτική χρεοκοπία, την τρομοκρατία της πτώχευσης, έρχονται σήμερα ως «μεσσίες» και τι μας λένε?
-Ότι αποφάσισαν, να αποφασίσουν, αυτό που είχαν αποφασίσει, όταν αποφάσισαν, να σώσουν τις τράπεζες και τις αγορές!!
Όλο αυτό το διάστημα, το πολιτικό σύστημα με τις «εφεδρείες του»-παρέλαση αναλυτών στα ΜΜΕ, «προοδευτικοί» διανοούμενοι με κείμενα και υπογραφές, με αλλεπάλληλες εμφανίσεις , όχι για να ζητήσουν τον σεβασμό του κοινωνικού κράτους και της κοινωνίας των πολιτών, όλοι αυτοί απαίτησαν την ολοκληρωτική υποταγή όλου του κόσμου στους εκβιασμούς των δανειστών Τους.




Είναι περισσότερο από φανερό ότι το πολιτικό σύστημα και το κομματικό κράτος επέλεξαν να ανταποκριθούν στους όρους των δανείων που το ίδιο το κομματικό κράτος « σύνηψε», περιορίζοντας το κοινωνικό κράτος και τις αυτονόητες λειτουργίες του.
Και τώρα ο εξαγορασμένος προπαγανδισμός, παρελαύνει καθημερινά από τα ΜΜΕ να μας πείσει για «εθνική νίκη» για «ιστορική απόφαση», ότι σωθήκαμε, κι άλλα τέτοια..
Ψάχνω να βρω στην «ιστορική απόφαση» δυο-τρείς λέξεις που να απευθύνονται στην κοινωνία και τους πολίτες!
-Π.χ. πόσοι άνεργοι από τους 800.000 θα βρουν δουλειά ;
-Πόσοι επαγγελματίες-μικροεπιχειρήσεις Δεν θα κλείσουν;
-Πόσοι νέοι θα μπορούν να σπουδάσουν, να πάρουν πτυχία και να μπουν στην αγορά εργασίας;
-Πόσοι συνταξιούχοι Δεν θα κάνουν την «διαθήκη» τους πρόωρα;
-Με ποια ακριβώς ανάπτυξη θα ανακάμψει η κοινωνία;
-Ποιος και πόσος έλεγχος (πόθεν έσχες) θα γίνει, σ’ όλους αυτούς που χρημάτισαν εργολάβοι και προμηθευτές του δημοσίου;
Δεν υπάρχει τίποτα απ’ όλα αυτά στην «ιστορική απόφαση». Ένα υπάρχει:
Η απόλυτη υποταγή του λαού και της κοινωνίας. Η απόλυτη υποταγή της χώρας μας, υλικά και ηθικά στη διεθνή κλεπτοκρατία και στους εθνικούς κομπιναδόρους!!
Τι έκαναν λοιπόν οι «ηγέτες» της ΕΕ στην «ιστορική σύσκεψη» για την κοινωνία και τους πολίτες ολόκληρης της Ευρώπης;
«Επειδή γνώριζαν ότι ο καθένας μόνος του δεν μπορεί να κάνει τίποτα, ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ, ότι όλοι μαζί μπορούν να αποφασίσουν, ότι δεν μπορούν να κάνουν ΤΙΠΟΤΑ…
«πενόμενοι και δυσπραγούντες πορευόμεθα εις το ακατανόητο μέλλον, μη τρέφωσι ουδεμίαν πλέον εμπιστοσύνη εις το πολιτικόν σύστημα»
και εγώ « εν αθωότητι διατελών εξεμάνη κατά παντός υπευθύνου»!!

Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ

Αν θέλουμε να δώσουμε τον ακριβή προσδιορισμό, τι είναι το Ελληνικό κράτος από τη σύστασή του ως σήμερα, θα λέγαμε σύμφωνα με τα λεξικά, Προτεκτοράτο.
ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ, είναι το κράτος που τις εξωτερικές του υποθέσεις, διαχειρίζεται κάποιο άλλο.
Αυτός είναι ένας σχετικά ακριβής και ήπιος ορισμός του Ελληνικού κράτους. Για να γίνει πιο ακριβής ο ορισμός θα προσθέσω ότι και οι εσωτερικές υποθέσεις του Ελληνικού κράτους είναι σήμερα υπό αναγκαστική διαχείριση άλλων κρατών.... άρα.. τι κράτος είμαστε;

Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

ΟΙ ΠΛΑΤΕΙΕΣ δεν καθοδηγούνται... με ΤΣΙΤΑΤΑ..

Άλλο είναι να καθοδηγείς με τσιτάτα, θεωριτικά τις "κομματικές σου οργανώσεις" κι άλλο να ασκείς τα ίδια καθήκοντα σε εκατοντάδες πολίτες οι οποίοι προφανώς δεν είναι πειθαρχημένοι, ούτε έτοιμοι να"συμμορφωθούν" στις υποδείξεις ενός πολιτικού στελέχους ή κόμματος.
Δεν οφείλουν σεβασμό (ιδιαίτερα όταν καταπατούνται στοιχειώδη δικαιώματα και κατακτήσεις) πρέπει να τον κερδίσεις..
Η θητεία σε κινήματα του λαού, οι φυλακές, εξορίες είναι μεν επαναστατικό εύσημο, αλλά όχι αναγκαστικά πρόκριμα ηγετικής παρουσίας.. Άλλωστε η επίκληση ευσήμων από το παρελθόν δεν γεννά πια πολιτική υπεραξία, ιδιαίτερα από την νέα γενιά.
Σήμερα και τα μικρά παιδιά καταλαβαίνουν ότι το πολιτικό σύστημα θέλει να σώσει τη "δημοκρατία των λίγων" από τη δημοκρατία των πολλών.
Το πολιτικό σύστημα φαντάζει σαν κενό πολυκατάστημα με πολιτικούς δίκην καταστηματαρχών, όμως χωρίς εμπόρευμα και ίσως σε λίγο και χωρίς προσωπικό..

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΤΗ ΧΑΜΕΝΗ ΠΑΡΘΕΝΙΑ

Κοιτάω δίπλα μου, γύρω μου.
-Εκμαυλισμός συνειδήσεων- παράνομος πλουτισμός, μαζική υποκρισία..
Ένας κόσμος "αγγέλων" που υποσχέθηκε την είσοδο, των μη προνομιούχων Ελλήνων στην Εδέμ!
Ένας κόσμος "αγγέλων" που υποσχέθηκε την επανίδρυση του κράτους, την κάθαρση και την διαφάνεια!
-Μ΄αυτά και μ΄αυτά, αυτοί οι "άγγελοι" μετατράπηκαν σε Λεγεώνα απατεώνων που πλούτισε σε βάρος μας.
Οι "εντιμότατοι" πολιτικοί μας, οι "άνθρωποι"  της διπλανής πόρτας, μετατράπηκαν σε διαφθορείς της συνείδησης του λαού..
Οι "σύντροφοι" των αγώνων της Αλλαγής και οι φιλελεύθεροι φίλοι της Απαλλαγής, της Μονής κουτάλας....

..Δεκάρα δε δίνω, ούτε που με νοιάζει ποιός θα καταδικαστεί αν καταδικαστεί, ποιός θα φυλακιστεί αν θα φυλακιστεί.
Από όργανα ενός διαβρωμένου πολιτικού συστήματος δεν περιμένω απόδοση δικαιοσύνης.
Με την "μετάνοια" δεν θα ανακτηθεί η χαμένη Παρθενιά!
Στή συνείδησή μου όμως, μέσα μου βαθιά, ξέρω καλά ότι:
-έκλεψαν και ρήμαξαν, όχι απαραιτήτως χρήματα, Πρωθυπουργοί, Υπουργοί, Βολευταί, γραμματείς, σύμβουλοι, κομματάρχες, παρατρεχάμενοι και λοιποί αεριτζήδες.
Δυστυχώς η κολυμπήθρα του σιλωάμ δεν έχει καθαρό νερό, γουρουνόνερο έχει.
Η πάταξη της διαφθοράς προϋποθέτει, κατάρρευση του πολιτικοί συστήματος.
Είναι διατεθιμένοι όλοι αυτοί να αυτοκτονήσουν;
ΙΔΟΥ ΤΟ ΘΕΣΠΙΣΜΑ!