Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2009

Πολίτες "ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΘΥΜΑΤΑ"

Η παρακμή, η διαφθορά, ο ευτελισμός αξιών και δημοκρατίας, έγινε συνήθεια και δεν συγκινεί τον πολίτη που έχει εκπαιδευτεί να αντιδρά μόνο στον εντυπωσιασμό και στην τρομοκρατία.
ΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ νύν και πρώην πήραν θέσεις "πολέμου" για την έκτακτη εκλογική μάχη που ήρθε με τη δικαιολογία "έκτακτου καιρικού φαινομένου".
Διαλαλούν οι μέν...
-εντάξει, δεν προλάβαμε να πατάξουμε τη διαφθορά, να επανιδρύσουμε το κράτος. Δεν προλάβαμε να φτιάξουμε τους τομείς της παιδείας, υγείας, του δικαιώματος της εργασίας, της κοινωνικής ασφάλισης κτλ.κτλ. Αλλά προσέξτε, οι αντίπαλοί μας, είναι χειρότεροι από μας.
-Αυτοί θα φορολογήσουν και τον ΗΛΙΟ αν έρθουν στην εξουσία, ενώ εμείς μόνο το νερό και τον αέρα..
-Μειώνουμε την ανεργία απο εκεί που την φτάσαμε με τους αντιπάλους μας, με ρουσφετοπροσλήψεις, υποαπασχολούμενους και δευτερολεπτομίσθιους..
-στην οικονομία ε'ιπαμε ναι μεν ..αλλά δεν..
Γιατί είσαστε αχάριστοι; Τι άλλο θέλετε πιά; μέχρι και διαβατήριο εκδίδετε τηλεφωνικά!
-Η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη. Έχουμε εμπιστοσύνη στην κρίση της, αρκεί να μην κρίνει εμάς..
Η νομοθετική εξουσία είναι "ανεξάρτητη". Οι δικοί μας βο..λευτές δεν είναι όπως της αντιπολίτευσης, δεν έχουν υπογράψει 'πάγια εντολή κομματικής υποταγής, ενεργούν και ψηφίζουν κατά συνείδηση, απλά πριν ενεργήσουν δέχονται "απλές" συστάσεις δια τηλεφώνου..
"Για το καλό σας πολίτες, συμμορφωθείτε προς τας υποδείξεις".

Απαντούν οι άλλοι:

Εμείς ΘΑ..
-ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΜΕ.., θα συνεχίζουμε ΜΑΖΙ, θα ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥΜΕ, θα ΕΚΣΥΧΡΟΝΗΣΟΥΜΕ, θα ΑΝΑΠΤΥΣΟΥΜΕ, θα ΕΚΠΟΝΟΥΜΕ, θα ΑΝΑΚΟΥΦΙΖΟΥΜΕ, θα ΑΝΑΠΛΑΘΟΥΜΕ, θα ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ,θα ΚΑΘΙΕΡΩΝΟΥΜΕ ,θα ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΥΜΕ...
Θα, Θα, Θαθαθά, θαθάθα, Θάθαθα, Θαθά, θά....

-Και οι δυό μαζί, οι διαχειριστές της εξουσίας λένε στους πολίτες:
"Αλλάξαμε, δεν είμαστε αυτοί που ξέρατε. "Αναβαπτιστήκαμε στην κολυμπήθρα της "παραγραφής" και "διαγραφής".
"Είμαστε ΑΔΕΚΑΣΤΟΙ, γιατί παραμείναμε "ΑΔΙΚΑΣΤΟΙ"
ΔΟΞΑΣΤΕ ΜΑΣ..
..............................................................................

Συμπολίτες, αξίζει να σκεφτούμε τούτες τις μέρες, που οι "σωτήρες" του έθνους διαλαλούν το "πολιτικό τους" εμπόρευμα, σε ποιά χώρα ζούμε και σε τι κατάσταση
την έφεραν οι "διαχειριστές της εξουσίας"...

-Εθνική και Ευρωπαική, παγκοσμιοποιημένη, ταπεινωμένη, περήφανη και περιθωριωποιημένη..
-Στη χώρα με πολίτες που υποφέρουν απο έλλειψη πεζοδρομίων, χώρων στάθμευσης αυτοκινήτων, χώρων πρασίνου,αλλά ταυτόχρονα οι ίδιοι οι πολίτες "αυθερετούν' στη δόμηση, χρηματίζουν δημόσιους λειτουργούς, "ασκούν πίεση για την αύξηση και τη μεταφορά του συντελεστή δόμησης, αδιαφορούν για την καταστροφή του πρασίνου και των ελεύθερων χώρων και τη θέσπιση αυστηρών περιορισμών στην πυκνότητα της δόμησης

-Στη χώρα που "ανέμελα" οικοδομεί πάνω σε μπαζωμένους χειμάρους και πυρπολυμένα δάση, που "πνίγεται' στην πρώτη βροχή, επικαλούμενη ως άλλοθι "ακραία καιρικά φαινόμενα".
-Στη χώρα με κατοίκους των οποίων οι πρόγονοι έχτιζαν σπίτια σε αρμονία με τη φύση και σήμερα στριμώχνονται σε "αρχιτεκτονικά" εκτρώματα που αμβλύνουν την αισθητική και το ωραίο και εθίζουν τον άνθρωπο στην ανεκτικότητα της υποβάθμισης..
-Η χώρα που ακόμα δεν έλυσε το πρόβλημα τι είναι δάσος και ψάχνει ακόμα τον νομικό ορισμό του "αιγιαλου"..

-Η χώρα που "απαίδευτη" αυτοκτονεί ή αλληλοσκοτώνεται στους δρόμους με κύριο αίτιο την ταχύτητα, το αλκοόλ,αλλά και την αγνωσία οδήγησης. Η χώρα που χάνει στην άσφαλτο, κάθε χρόνο τον πληθυσμό μιας κωμόπολης.
Η χώρα που έχει "όραμα" τη συντόμευση της διαδρομής Αθήνα-Θεσσαλονίκη σε 4 ώρες, αλλά μισό αιώνα τώρα δεν το καταφέρνει..

-Ζούμε, δυστυχώς σε μιά χώρα που αρνείται να κληρονομήσει τον πολιτισμό της.
Η χώρα που που προσδιορίζει τον πολιτισμό ως πληροφορία καιο εμπόριο και τον διαφημίζει με 'χορηγίες" και πολύχρωμα φυλλάδια.
Η χώρα που αντί να διεκδικεί την αναβάθμιση της παιδείας και των Πανεπιστημίων, εισάγει την ιδιωτική εκπαίδευση..
Η χώρα που λέει οτι "εκσυγχρονίζεται" αλλά δεν επενδύει στην έρευνα.

-Στη χώρα που η δημόσια διοίκηση αντί να "μικραίνει" και να γίνεται πιό ευέλικτη και χρήσιμη για τους πολίτες, δημιουργεί νέες 'δαιδαλώδεις υπηρεσίες που τις διαφημίζει ως "αναβάθμιση και αποκέντρωση"..
-Η χώρα με πολίτες που δεν αναρωτιούνται γιατί εκλέγουν Νομάρχη(χωρίς ουσιαστικές αρμοδιότητες πλέον) και δεν εκλέγουν τον Περιφεριάρχη..
Στή χώρα που ο λαίκός θεσμός της τοπικής αυτοδιοίκησης ουσιαστικά μετατράπηκε σε μιά μεγάλη Ανώνυμη Εταιρεία με "διευθύνοντες συμβούλους" τους χρισματικούς δημάρχους...

Η χώρα που αυτοϋποθηκεύεται και αυτοπροσδιορίζεται επι τρείς αιώνες "μικρή".
Και νοιώθει "ισχυρή" μόνο τα τελευταία χρόνια, συμμετέχοντας σε επιθετικούς πολέμους..

Η χώρα που στο όνομα των "μεταρυθμίσεων' παραδίδει σε Ιδιώτες, ΥΔΡΕΥΣΗ, ΑΠΟΧΕΥΣΗ, ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΛΙΜΑΝΙΑ, ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ, ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ,κτλ.κτλ

Ζούμε σε μιά χώρα που για να επιζήσει, σε λίγο θα αναζητεί "χορηγό"

Ετσι λοιπόν, όλοι αυτοί οι "εξουσιαστές" που διαχειρίζονται εναλλάξ της τύχες αυτής της χώρας, μας φαίνονται "ισχυροί" και "μεγάλοι", γιατι εμείς οι πολίτες είμαστε στα "τέσσερα"..
ΑΣ ΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΟΡΘΙΟΙ..

Δεν υπάρχουν σχόλια: