Κυριακή 31 Μαΐου 2009

ΟΜΙΛΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ


Η δημιουργία του ΟΜΙΛΟΥ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ αποβλέπει στην ελεύθερη, αυτόνομη, εθελοντική οργάνωση των πολιτών, για μιά κοινωνία που θα εξασφαλίζεται, η πλήρης δυνατότητα έκφρασης των αναγκών του ανθρώπου, η ολόπλευρη ανάπτυξή του.
Η κοινωνία μας, τα αντανακλαστικά της οποίας έχουν αμβλυνθεί προ πολλού και οι παρεμβατικές της πρωτοβουλίες, σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο είναι ελάχιστες, διαμορφώνεται σαν κοινωνία της μάζας.
Κοινωνία της μάζας είναι ένα σύνολο ανθρώπων οι οποίοι είτε βρίσκονται στον ίδιο χώρο, είτε σε μιά κοινή κατάσταση, δεν επικοινωνούν μεταξύ τους, συνεργάζονται , δεν έχουν σημαντικά περιθώρια ατομικής αυτονομίας, πρωτοβουλίας και δράσης, κάτι που τελικά οδηγεί στον εκμηδενισμό της ανθρώπινης πράξης με αποτέλεσμα να μη δρά αλλά να δρούν άλλοι πάνω σε αυτήν.
Η προσπάθεια ολοκληρωτικού ελέγχου και χειραγώγησης από το σύστημα εξουσίας, κεντρικής και τοπικής, των κατ' όνομα ελεύθερων πολιτών που αποτελούν τον ιστό της κοινωνίας που ζούμε, γεννά νέες μορφές κοινωνικού ελέγχου και ανταγωνισμού τόσο σε φορείς όσο και σε περιεχόμενο,αξίες, κοινωνικούς κανόνες, πρότυπα συμπεριφοράς.


*Οι επιδιώξεις μας έχουν στόχο, την πλήρη δυνατότητα έκφρασης, των αναγκών και συμφερόντων των πολιτών, τη συμμετοχή τους στις κοινωνικές διαδικασίες, την υπερνίκηση της αποξένωσης του ανθρώπου απο την εξουσία.

*Στόχος μας είναι να βγεί ο καθένας μας απο την προσωπική του "γυάλα"। Να αποδεσμεύσουμε σκέψεις, συναισθήματα, πρωτοβουλίες που θα μας οδηγήσουν στην απελευθέρωση απο την απάθεια και την αποξένωση.

*Η εδραίωση της αλήθειας, της διαφάνειας, καθαρίζει την κοινωνική ατμόσφαιρα, δίνει φτερά στους ανθρώπους, χειραφετεί την συνείδηση, δίνει ώθηση στην ενεργητική δραστηριότητα.


2 σχόλια:

Κωνσταντίνος Ρο είπε...

ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ. ΠΑΝΤΑ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΑΣ.

Unknown είπε...

καλή επιτυχία και καλή δύναμη σε όλους!!