Σάββατο, 15 Ιουνίου 2013

Ενημέρωση κατάστασης
Από ΣΑΒΒΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ
ΤΟ ΜΑΥΡΟ ..ΑΣΠΡΟ...Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ..Η ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ..
Ελπίζω ότι αρκετοί δημοσιογράφοι στην ΕΤ3 βλέποντας αυτήν την πρωτοφανή λαϊκή συμπαράσταση, να κάνουν έστω μέσα τους την αυτοκριτική τους για κάποιες λειτουργίες τους που δεν αντιστοιχίζονται με αυτά που τώρα δημόσια υπερασπίζονται και καλώς τα υπερασπίζονται.
Θυμήθηκα...όταν δούλευα στο ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗΣ και ήμουν πρόεδρος των εργαζομένων..μαζί με τους συναδέλφους μου την περίοδο 2004-2007..αγωνιζόμασταν για την καλή λειτουργία του ΒΚ για το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των κατοίκων της Θεσσαλονίκης..μια εκπομπή της ΕΤ3 (δεν θα πω ποια και ποιοι δημοσιογράφοι) ...έστειλαν την ΕΤ3 στο ΒΚ να κάνουν ρεπορτάζ για τις καταγγελίες του σωματείου για την κακή λειτουργία του ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ...χιλιάδες κυβικά ακατέργαστα λύματα στο Θερμαϊκό...χιλιάδες τόνοι λυματολάσπης στο ΒΚ και στη γύρω περιοχή.
Εγώ στο ΒΚ χωρίς μόνιτορ ..στο στούντιο καλεσμένοι στελέχη της ΕΥΑΘ (χωρίς να με ενημερώσουν) ..περιγράφω στο μικρόφωνο την τραγική κατάσταση του ΒΚ..ακούω από το ακουστικό τους δημοσιογράφους και τους συνομιλητές..να μου επιτίθενται όλοι..ότι λέω ψέμματα ότι όλα καλά στη λειτουργία του ΒΚ..κτλ..κτλ..."θεμιτά" όλα αυτά..αλλά το αντιδημοκρατικό..το ψευδές και το αντιδεοντολογικό ήταν ότι: ..σ' όλη τη διάρκεια της εκπομπής έπαιζε ένα Βίντεο που έδειχνε τις εγκαταστάσεις του Βιολογικού Καθαρισμού σε "πλήρη" λειτουργία με τις δεξαμενές να αναβλύζουν καθαρά νερά που επέστρεφαν στο Θερμαϊκό Υποτίθεται επεξεργασμένα!!!! και ταυτόχρονα οι "καλοί δημοσιογράφοι" με ρωτούσαν..που βλέπετε κ. Δημητριάδη τη λάσπη τα μαύρα νερά τη λυματολάσπη;;;;;
..εμείς και οι Θεσσαλονικείς βλέπουμε καθαρά επεξεργασμένα λύματα!!!!!!!
Το Βίντεο που παιζόταν ήταν από το 2000 έτος δοκιμαστικής λειτουργίας του ΒΚ που στις δεξαμενές είχαμε καθαρό νερό γιατί λειτουργούσαμε δοκιμαστικά!!!!!!!!!!!!Ο Βιολογικός τέθηκε σε λειτουργία πλήρης το 2002 παίρνοντας τα λύματα της μείζονος Θεσσαλονίκης για επεξεργασία.!!!!
Το ΜΑΥΡΟ ΑΣΠΡΟ σ' ένα τόσο σοβαρό θέμα που αφορούσε το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των κατοίκων της Θεσσαλονίκης!! Μετά "θάνατον" δικαιώθηκα για τις καταγγελίες μου..αφού διώχτηκα συνδικαλιστικά και πολιτικά το 2007 και απολύθηκα μαζί με τους συναδέλφους μου.
Σήμερα χτές προχτές εγώ και χιλιάδες πολίτες είμαστε εκεί στην ΕΤ3 συμπαρατασσόμενοι στον αγώνα για τη δημοκρατία και στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ..ελπίζω κάποιοι να μαθαίνουν από τις παρελθόντες λειτουργίες τους....τώρα που και η δική τους ζωή κτύπησε ΜΑΥΡΟ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: