Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

H ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΑΤΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Η κατ' εξακολούθηση πολιτική απάτη συνεχίζεται, χωρίς προσχήματα, από τους πολιτικούς που μας εξουσιάζουν τα τελευταία 30 χρόνια.
Κι όμως, ενώ όλοι καταλαβαίνουμε την απάτη, την ισοπέδωση της αξιοπρέπειάς μας και της ίδιας της ύπαρξης μας, οι αντιδράσεις μας είναι αποσπασματικές, συνθηματολογικές και τελικά αναποτελεσματικές.
Αν δεν "αποδεσμευτεί" η κοινωνία και οι πολίτες από τις ταμπέλες "δεξιός , κεντρώος, σοσιαλιστής, αριστερός" και δεν απογαλακτισθούν από δόγματα και ιδεοληψίες, αν δεν αυτοπροσδιορίστουμε όλοι ως ΠΟΛΙΤΕΣ που υφαίνουν τον ιστό αυτής της κοινωνίας που οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στην παρακμή και το "θάνατο", δεν θα καταφέρουμε ποτέ να ενωθούμε και να αλλάξουμε τα πράγματα, να σώσουμε τον εαυτό μας και την χώρα.
Οι πολιτικοί με περίσσεια αναίδεια μας εγκαλούν για πατριωτισμό! Στην ουσία μας εγκαλούν να πειθαρχήσουμε στον κομματισμό και τους μηχανισμούς εξουσίας.
Είναι ώρα με διάφορους τρόπους, να "ασκήσουμε" στο πολιτικό σύστημα που μας κυβερνά τα τελευταία 30 χρόνια, "δίωξη για πολιτική απάτη κατ' εξακολούθηση και φθορά της συνείδησης του Ελληνικού λαού"
Να θυμίσουμε στον εαυτό μας ότι είμαστε η χώρα του Αριστοτέλη, του Πλάτωνα, του Αριστοφάνη, ότι είμαστε η χώρα των αγωνιστών του ΄21, της εθνικής αντίστασης του ΄40, του αντιδικτατορικού αγώνα, ότι είμαστε η χώρα του Βάρναλη, του Καζαντζάκη, του Παλαμά, του Ρίτσου, του Ελύτη, του  Θεοδωράκη, του Χατζιδάκη και τόσων άλλων επώνυμων και ανώνυμων Ελλήνων..
Να μη σκύψουμε κι άλλο το κεφάλι, να αγωνιστούμε όρθιοι.
Με τι στόχο; με τι πρόγραμμα και όραμα; Είναι απλό.
Αν κωδικοποιήσουμε όλα αυτά που γράφονται και διαβάζονται μόνο από την ηλεκτρονική επικοινωνία, με προτεραιότητες, θα βρούμε όλα εκείνα που μας ενώνουν και θα βρούμε και τον στόχο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: