Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Η ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ

Η ζωή διδάσκει πολύ περισσότερα πράγματα απο "θεωρίες", "ιδεολογήματα", "δόγματα", "άλλοθι".
Η ζωή διδάσκει σήμερα, στους δύσκολους καιρούς που περνάμε, την ενότητα, την απλότητα, την συνενόηση, την στοίχηση σ' αυτά που μας ενώνουν κι είναι πολλά αυτά που μας ενώνουν..
Κι όλοι εμείς που θέλουμε την ενότητα και τη συμμετοχή των ανθρώπων στα κοινά ακολουθούμε στην πράξη, την τεθλασμένη απο την ευθεία απο την απλή γραμμή. Διαρκώς αναβάλλουμε την ενότητα με διάφορα "'αλλοθι", ενώ ξέρουμε οτι πίσω απο την αναβολή παραμονεύει ολόκληρο το ΠΟΤΕ!
Κουραστήκαμε να βλέπουμε ανάμεσά μας, ανθρώπους που νομίζουν οτι όλα τα "ξέρουν", ότι όλα και όλοι τους "ανήκουν" και ότι όποιο λάθος και να κάνουν, πάντα "κάποιος" άλλος φταίει!
-Είναι παράνοια να πιστεύει κανείς ότι με "επαναστατικούς" λόγους, με "καθαρούτσικες" επιλογές, με "ντιρεκτίβες" και "κανονισμούς", θα αντλήσει "πολιτική Υπεραξία" απο τα ξεσπάσματα της κοινωνίας και ιδαίτερα των νέων ανθρώπων που ενωμένα προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τα τεράστια προβλήματα που δημιουργεί το πολιτικό σύστημα και οι υπηρέτες του..
Το μαζικό κίνημα δεν πάει μπροστά, δεν γίνεται απο "αμυντικό" επιθετικό, με "αποφάσεις" οργάνων, με τυφλή καθυπόταξη στις "καθοδηγήσεις" των κομμάτων, που μόνο αυτές "σκέπτονται" "καθοδηγούν" κι αποφασίζουν για όλα!
Και τα κόμματα της αριστεράς δεν φτάνει να "λένε" οτι είναι πρωτοπορία του μαζικού κινήματος, αλλά πρέπει και να το δείχνουν στην πράξη. 
 -Διότι η αριστερά οφείλει να είναι απλή και δημιουργική. Να ενώνει και όχι να "διχάζει'..
Η αριστερά είναι απλή. Όσο πιο βαθιές οι επεξεργασίες της όσο πιο σύνθετη και δύσκολη η πραγματικότητα, τόσο πιο απλή οφείλει να είναι. Αυτή είναι η φύση της.
Γιατί η πλατιά επαφή με τον κόσμο με την κοινωνία, είναι το οξυγόνο της.
Γιατί αν είναι Αριστερά, δεν της χρειάζονται τα προσχήματα, τα επινοήματα, τα σοφίσματα,
Αν είσαι Αριστερά δεν μπλέκεις σε "βυζαντινολογίες", σε "περιπτώσεις" και "υποπεριπτώσεις"..
Η αμαξοστοιχία εκτροχιάστηκε προ πολλού, το μαζικό κίνημα αποκαθιστά τις ράγες, ας ετοιμάσουμε το μεγάλο συρμό που θα μας ταξιδέψει μπροστά και ας είναι ο καθένας με το βαγόνι του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: